Haberler

250 bin kişi katıldı! Menzil cemaatinin lideri son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme:

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Menzil cemaatinin lideri Abdülbaki El Hüseyni, Adıyaman'ın Menzil köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye yaklaşık 250 bin kişi katıldı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Menzil grubunun lideri Abdülbaki El Hüseyni'nin cenazesi karayoluyla Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil Köyü'ne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 20 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, yaklaşık 250 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ YAŞIYORDU

74 yaşında olan Abdülbaki El Hüseyni, yaklaşık 1 buçuk yıldır İstanbul'da tedavi görüyordu. Bir hafta önce durumu ağırlaşan Hüseyni, dün saat 14.10'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Menzil grubunun liderini son yolculuğuna 250 bin kişi uğurladı

AKIN AKIN GİTTİLER

Öte yandan cenaze namazının Menzil'de kılınacağının açıklanmasıyla dün akşam cenaze aracı ve binlerce araç Adıyaman'a doğru yola çıktı. Menzil'den gelen görüntülerde ise bölgenin çok kalabalık olduğu görüldü. THY'nin ek seferleri ile köydeki yoğunluk daha da arttı.

ABDÜLBAKİ EL HÜSEYNİ KİMDİR?

Gavs-ı Sani olarak adlandırılan Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil Köyü'nde doğdu. Gerçek yaşı 81 olan Hüseyni 1993 yılında vefat eden abisi Muhammed Raşid Erol'dan sonra grubun başına geçti. Hüseyni'nin 5'i erkek, 5'i de kız olmak üzere 10 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Menzil grubunun liderini son yolculuğuna 250 bin kişi uğurladı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

El Hüseyni Adıyaman Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

funy Cup:

hesap vakti geldi bakalım teraziide ne var. burda babadan oğla evliyalık allahın huzurunda nasılmış bi tadalım.

311
174
yanıtYanıtla
Rıdvan Aydoğan:

Merak etme onlar verirler hesabı, sen ne yapacaksın ona bak efendi

yanıt114
yanıt130
BAHAR CANDAN DEĞİL:

Dilerim Türkiye Cumhuriyeti kendisini bir an evvel tarikatler ve cemiyetlerden kurtarır

275
181
yanıtYanıtla
Nülüfer Ateş:

İnşallah en yakın zamanda Şeriat gelir Amin

yanıt162
yanıt202
Bidüşün:

Bak o tarikat olmasaydı osmanlı olmazdı, 15 temmuzda sen atm kuyruğundayken o tarikatçılat siper etti göğsünü vatanına, hiçbir şey araştırmıyorsunuz ama çok şey biliyorsunuz, cehalet tellallığından başka bir işe yaramıyorsunuz, Allah ıslah etsin sen ve senin gibileri

yanıt99
yanıt165
Onder Yildiz:

Bidusun ,ne yiyip ne içiyorsunuz olm siz atm kuyruğu,tarikatlar siper etmiş göğsünü)))

yanıt0
yanıt0
Hsn:

Allah rahmet eylesin.

214
205
yanıtYanıtla
Nülüfer Ateş:

Hz Allah Rahmet Etsin Rahmetiyle muamele etsin Amin

195
215
yanıtYanıtla
Soran Adam:

Sevda hanım alim dediğin fizik bilir kimya bilir matematik Allah'ın yarattıklarını öğrenir ve öğretir. Acaba bu şahıs hangi konularda alimlik seviyesine ulaşmış ben pek birşey bulamadım sizin bu konu ile ilgili bi bilginiz var mı? Varsa bilgilendirirseniz sevinirim

236
145
yanıtYanıtla
Kasım Ekşi:

Buyuk malvarligi olan.Mercedes maybach araca binen adam benim icin veli evliya olamaz.

yanıt197
yanıt59
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title