Haberler

Marmaray'da polise, jandarmaya, basına geçit yok! Birinin bu soruna el atması lazım

Güncelleme:

Polis, asker ve basın çalışanlarına ulaşımda tanınan ücretsiz seyahat kartları TCDD'ye bağlı olan Marmaray'da geçmiyor. Kamu hizmeti gören meslek grupları metro, metrobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanırken, Maramaray'ı kullanamıyor. Kolluk kuvvetleri ve basın çalışanları yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını bekliyor.

Polis, asker ve basın çalışanları, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) bağlı olan Marmaray'da ücretsiz seyahat kartlarının Marmaray'da geçmemesine tepkili.

METRO, METROBÜS, TRAMVAY VE İETT'DE GEÇERLİ

Kamu hizmeti gören polis, asker ve basın çalışanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) aldıkları ücretsiz toplu taşıma kartını metro, metrobüs, tramvay ve İETT gibi birçok toplu taşımada kullanabiliyor. Vatandaşlar, söz konusu toplu taşıma araçlarına kartlarını kullanarak ücretsiz binebiliyor.

POLİS, ASKER VE BASIN EMEKÇİLERİ TEPKİLİ

Ancak ücretsiz ulaşım kartı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na bağlı olan Marmaray'da geçmiyor. Toplum güvenliğini sağlamakla görevli olan polis ve asker ile kamunun haber alması için gece gündüz çalışan gazetecilere bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın sorumluluğunda olan Marmaray'da bu hakkın tanınmaması büyük tepki çekti.

"YETKİLİLER BU DURUMA EL ATMALI"

Söz konusu uygulamaya tepki gösteren basın çalışanı Ecem Altan, "Bizlere tanınan ücretsiz seyahat hakkının Marmaray'da geçmemesi büyük skandal. Vatandaşlara haber sunmak için 7/24 sahada olan basın çalışanları, İBB'ye ait olan toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabiliyorken, bakanlığın sorumluluğunda olan Marmaray'da ise kullanamıyor. Bu nasıl bir ikilem. Birinde kullanılıp diğerinde kullanılmaması çok ilginç. Yetkililerin bu duruma el atıp bizlerin mağduriyetini gidermesini bekliyoruz" dedi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Yaşam

Marmaray Tcdd Hukuk Gündem Yaşam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (47)

TUĞRUL BAYRAMOĞLU:

BENCE HERKESTEN HER ULAŞIM ARACINDAN MESLEK AYRIMI GÖZETMEKSİZİN EŞİT MİKTARDA ÜCRET TAHSİL EDİLMESİ LAZIM. BİRİLERİNDEN TAHSİL EDİLMEYEN ÜCRET TAHSİL EDİLEN GURUPLARA ZAM OLARAK YANSIYOR. SAYDIĞIN MESLEK GURUPLARI MAAŞLARI YÜKSEK OLAN GURUPLARDIR. ASGARİ ÜCRETLİ İŞSİZ EN YÜKSEK PAREMDEN ÜCRET ÖDERKEN DİĞERLİ NEDEN ÖDEMİYOR.

744
159
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Polis jandarma keyiflerinden gezmiyorlar vatandasin güvenligi icin gitmek zorundalar birde ücret ödesinler gitmem yatarim sirtüstü ohh

yanıt261
yanıt309
TUĞRUL BAYRAMOĞLU:

Bu ülkede görev icabı öğretmende okula gidiyor. diğer memurlarda görev icabı biniyor. hatta asgari ücretli ailesini geçindirme görevi için biniyor. işsiz belki de iş aramak için bu ulaşım araçlarına biniyor. :Bunun ayırımını kimse yapamaz. Ülkeye hizmet anlayışına bütüncül bir bakış açısıyla bakarsak her bir ferdin kendi görevi var. dolayısıyla herkes eşit. olmalı. hiç kimse ayrıcalık peşinde olmamalı.

yanıt363
yanıt35
Mevlüt:

Örnek verdiğin öğretmen ulaşım aracında bir öğrenci görünce hemen ders çalıştırmıyor. Ama polis o sırada görev saate olmasa bile olayla karşılaştığında kanun gereği müdahale etmek zorunda

yanıt53
yanıt57
yorum bükücü:

ASGARİ ÜCRETLİ PARA VERİP BİNİYORSA , HİÇ BİR GELİRİ OLMAYAN ÖĞRENCİ PARA VERİP BİNİYORSA KUSURA BAKMASINDA OZAMAN KAMU ÇALIŞANIDA Bİ ZAHMET PARA VERSİN. HERKES BU VATANINDAN EKMEK KAZANIP VERGİ ÖDÜYOR. İŞÇİDE YUNANA ÇALIŞMIYOR

603
38
yanıtYanıtla
Mevlüt:

O zaman yolculuk eden polis o sırada görev saati olmadığı için ulaşım aracınla olay çıkarsa müdahale etmesin. mevcut yasa kaldırılıp Bu şekilde yasa da çıksın olur mu

yanıt12
yanıt64
Ercan cıftcı:

Yorum bükücü: Aynen katılıyorum.

yanıt4
yanıt2
Kurşat Demir:

Neden ücretsiz olsun bunlar devletten maaş alıyorlarmı? Sadece er olarak görev yapana ücretsiz olsun

458
35
yanıtYanıtla
Berat K:

Diğer kamu görevlileri vatandaşa hizmet etmiyor mu? Gazetecinin polisin ne özelliği var. Her yerde kaldırılsın

392
37
yanıtYanıtla
kadir mermertaş:

AYIP BE. DÜNYANIN MAAŞINI ALIYORSUNUZ UTANMADAN BİRDE BEDEVA BİNELİM .BEN NEYAPAYIM 5 NUFUS

322
25
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title