Haberler

Kuyumcunun fazla verdiği parayı bir dakika bile düşünmeden geri teslim etti

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta bir kuyumcuya giden şahıs altınlarını bozdurduktan sonra borçlarını ödedi. Hesabında 10 bin 800 lira para kalan şahıs kuyumcunun kendisine fazla para verdiğini fark edince, kuyumcuyu aradı ve parayı geri götürdü. Kuyumcu, "Arkadaşımız helal süt emmiş, getirdi Allah razı olsun" dedi.

Olay, Trabzon Bulvarı'nda bir kuyumcuda yaşandı. Kendisine ait borçlarını ödemek için elindeki altınlarla kuyumcuya gelen Murat Emre Doğan, altın bozdurmak istediği belirtti. İş yerinde çalışan Sedat Zabun, müşteri Murat Emre Doğan'ın satmak istediği altını alarak hesap yaptı.

BİR DESTE PARAYLA YENİDEN GELDİ

Zabun, hesap işlemlerinin ardından müşterisinin ücretini ödemek için elindeki bir deste parayla yeniden geldi. Kuyumcu saydığı parayı müşterisine verdi. Doğan, bozdurduğu altının parasını saymadan cebine koyarak kuyumcudan ayrıldı.

Kuyumcunun fazla verdiği parayı bir dakika bile düşünmeden geri teslim etti

PARANIN FAZLA OLDUĞUNU FARK ETTİ

Borçlarını ödeyen Doğan, daha sonra kuyumcudan aldığı paranın 10 bin 800 lira fazla olduğunu fark edince tekrar kuyumcu dükkanına gelerek fazla parayı iade etti.

"ARKADAŞIMIZ HELAL SÜT EMMİŞ"

Meslek hayatında ilk kez başına böyle bir durumun geldiğini söyleyen kuyumcu Sedat Zabun, "Yoğunluktan dolayı dalgınlığıma gelmiş olan bir durum. Meslek hayatımda böyle bir durumla karşılaşmadım. Arkadaşımız helal süt emmiş, getirdi Allah razı olsun. Bize 10 bin 800 lirayı iade etti" dedi.

Kuyumcunun fazla verdiği parayı bir dakika bile düşünmeden geri teslim etti


"SIKINTI YAŞAMASIN DİYE AKŞAMDAN KUYUMCUYA HABER GÖNDERDİK"

Kuyumcunun fazla para verdiği müşteri Murat Emre Doğan ise, "Arkadaşımdan emanet altın almıştım ve kuyumcuya gelerek bozdurdum. Ödemelerim vardı ve onları ödedikten sonra akşam hesap kitap yapınca baya bir yüklü miktarda fazla paranın olduğunu fark ettik. Hesabımıza baktık ve 10 bin 800 liraydı. Kuyumcunun sıkıntı yaşamaması için akşamdan kuyumcuya haber gönderdik. Şimdi de getirdik teslim ettik. Benim 80 bin lira kadar borcum da var" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kahramanmaraş Emre Doğan Trabzon Haberler

500

Yorumlar (10)

yaa:

ben olsam hayatta vermem.

0
12
yanıtYanıtla
Aylin:

Ben verirdim kesinlikle

yanıt0
yanıt0
helal-süt:

bunda sasilacak bir sey yok dogru olani yapmis -bir lokma haram yiyenin kirk gün ibadeti kabul olunmaz kul hakki deyip gecmeyin cok mühim - sasilacak sey türk halki nasil oldu da peynir ekmek yer gibi haram yemeye alisti

11
0
yanıtYanıtla
Güler:

Madem saymadin parayi alirken peki eksik olsa kuyumcu eksik verdigini kabul edermiydi.

6
4
yanıtYanıtla
FB’li:

Bunun adi Allah korkusu bilmeyen anlamaz

yanıt6
yanıt0
Hikmet Adar:

İşte gerçek iyi niyetli bir insan daha Ben bu gerçek insanın bu yaptığını görünce çok sevindim sizde bu insanı örnek alın

8
1
yanıtYanıtla
bu ne lan:

10 bin 800 nası fazla vermiş. akıl alacak gibi değil. benim kuyumcu 1 lira fazla verse ortalığı ayağa kaldırır.

7
0
yanıtYanıtla
Mine:

;)))))

2
2
yanıtYanıtla
RVR:

Olması gereken şeylerin artık haber değeri oldu. . Ne günlere kaldık

2
1
yanıtYanıtla
Bozoklu:

Bende kuyumcuya fazladan 100 lira ödemişim sonradan farkettim kuyumcu iki defa saymasına rağmen bu para fazla deyip paramı vermedi . . cüzdandaki paranın eksikliğini farkettiğimde gitsem ispat edemem dedim haram zehir zıkkım olsun . . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title