Haberler

Güneş sistemini tartışırken çekilen görüntüleri viral olan gençler, tartışmanın nasıl başladığını anlattı

Güncelleme:

Konya'nın Altınekin ilçesinde Güneş sistemini tartışırken çekilen görüntüleri sosyal medyada binlerce kez izlenen gençler, olayın tavşan etinin haram olup olmadığından başladığını, konuştuklarını bile kendilerinin hatırlamadığını söyledi.

Altınekin ilçesinde 6 gencin Güneş sistemine dair kendi aralarında tartıştığı video sosyal medyada ilgi çekti. Gençlerin astronomiye olan ilgisi ve konuyu saygı sınırları çerçevesinde tartışması büyük beğeni topladı. Bu anlar ise yanlarında bulunan diğer arkadaşları tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Görüntüler, sosyal medyada paylaşılmasının ardından kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi.

Görüntülerde Furkan, Mehmet, Hüseyin, Nurullah, Murat ve Can adındaki gençlerin Güneş sistemini tartışmaları ve bildiklerini paylaşması yer alıyor. Görüntülerin paylaşılmasının ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın talimatıyla Konya Bilim Merkezi tarafından gençlere davet iletildi. Bilim Merkezi'ne getirilen 4 genç, yetkililerden Güneş sistemi hakkında bilgi aldı.

"OLAY TAVŞAN ETİNİN HARAM OLUP OLMADIĞINDAN BAŞLADI"

Videodaki gençlerden Murat Seyit Kağnıcıoğlu, olayın tavşan etinin haram olup olmadığı tartışmasından başladığını söyledi. Dünya'nın ekseni konusunu da tartıştıklarını anlatan Kağnıcıoğlu, "Dünya nasıl bir yer, gezegenler nasıl gibi konulardan konu gelişti. Biz de mutlu olduk aslında böyle bir sohbet yaptığımız için. O günkü videodaki halimizle aramızda dağlar gibi farklar var. Çünkü o zaman biz bazı şeyleri bilmediğimizin farkına vardık. Hiçbir şey bilmiyormuşuz biz" dedi.

Furkan Şaban Sarı ise, "Biz virüsten önce toplanarak sosyal aktiviteler yapıyorduk; yemek, oyun, sosyal tartışmalar gibi. O gün de arkadaşlarımızdan biri konu açtı 'tavşan eti yenir mi yenmez' diye. Oradan 'uzaylılar var mıdır?' konusuna geçtik. Sonra Dünya düz mü yuvarlak mı derken arkadaşımız bizi çekmiş paylaşmış. Daha sonra video patladı. O yüzden buralara geldik yani. Bizi beğenen, izleyen ve takip edenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"BİZ BİLE NE KONUŞTUĞUMUZU HATIRLAYAMIYORUZ"

Arkadaşlarının tavşan yakalayıp yemek istediğini söyleyince diğer arkadaşlarının haram helal tartışmasına girdiğini anlatan Hasan Hüseyin Karaoğlu, "Yani biz bile ne konuştuğumuzu hatırlayamıyoruz. Tartışma yaklaşık 2-3 saat sürdü. Orası arkadaşımızın evi. Can Çetin arkadaşım sağ olsun çekmiş, bizim haberimiz yoktu. Kendisi paylaşmış internette, oradan haberimiz oldu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Altınekin Konya Yaşam Haberler

500

Yorumlar (18)

Tabi tabi:

Avrupa bizi bu yüzden kıskanıyor. Bizde her dört kişiden üçü bilim adamı

6
1
yanıtYanıtla
angaralı:

Konya''da bilim mi varmış? Şaşırtıcı.

2
5
yanıtYanıtla
kirli atlet:

adamım gazinolardan başını çıkarabilirsen görürsün neler olduğunu.

yanıt0
yanıt0
KAMİL:

Dizilerin her bölümünde 1 dk bu tarz şeylere ayırsalar yer tanıtımı genel bilgiler v. s. öğretilse şimdi kim 500 milyon isterde soruları yarılamıştık. . . .

5
0
yanıtYanıtla
ilginc:

milletin gencleri uzaya cikiyor bizikiler halen dunyami kendi etrafinda doner yoksa gunesmi kendi etrafinda yada gunesmi dunyanin etrafinda doner mubettini tartisiyorlar ;)))

4
1
yanıtYanıtla
Ceylin:

Niye öyle dion ilerleme var iste :))

yanıt0
yanıt0
Hakan:

Milletin gencleri uzaya falan cikmiyor , sabahtan aksama kadar uyusturuc icip kari kiz muhabeti yapiyorlar . . . zaten onemli olan uzaya cikmak degildi , senin boyle bi haberi gordugunden o insanlari rencide edecek bir soz soylememendi. Ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir demis Yunus Emre. . insan olmasini ogrenin once . . Turk alay etmez kimsenin kusurunu arastirmaz ayiplari eksikleri orter, harama bakmaz zayifi korur cunku Turkler Allah a inan insanlardir. . .

yanıt0
yanıt0
ALTIN YUMRUK:

Onlar hiç değilse bir yerden başlamış sen nerden başladın ?

yanıt0
yanıt0
gençlik:

Ne kadar güzel, Güneş sistemini bilirsiniz bilmezsiniz bu önemli değil, önemli olan uyuşturucu hırsızlık vs vs gibi şeylerden uzak pırıl pırıl gençler olmanız ve böyle güzel bilimsel dini yada herhangi bir konuda tartışıyor olmanız. . sizleri tebrik ederim.

3
0
yanıtYanıtla
Bir:

Gençlerimiz hem sevindim hem üzüldüm biz bunu ilkokulda öğrenmiştik 80 lerde. Tavşan eti bizde haramdır adetli olduğu için

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title