Haberler

Kontrol Altına Alındı

Güncelleme:

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında evlerin yanmasına rağmen can kaybı yaşanmadı.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Vali Dallı, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, Tosya ilçemize bağlı Yağcılar köyündeyiz. Köyümüz ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta, saat 15.20 civarında gelen ihbar üzerine hem Tosya ilçemizden hem de Ilgaz, Osmancık, Kargı ve İskilip ilçelerimizden gelen itfaiye araçlarımız ve arazözlerimiz yangına en hızlı şekilde müdahale etmeye çalıştılar. Daha sonra Ankara'dan 2 helikopter gelerek yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Muhtarımız ve köylülerimizin bize verdiği bilgiye göre; şu an itibari ile köyde bulunan 230 haneden 42 veya 43 tanesi yanmış durumda. Şu an itibarı ile yangın kontrol altına alındı. Vatandaşlarımız zamanında çıktığı için herhangi bir can kaybı yaşanmadı. 15 civarında hayvanın telef olduğu belirtiliyor. Yarın yapılacak çalışmalarda daha net rakamlar ortaya çıkacaktır. İçişleri Bakanımızın talimatları üzerine AFAD Başkanı da aradı. Köylülerimizin her türlü ihtiyaçları kaymakamlığımız ve STK'lar tarafından gideriliyor. Yarından itibaren AFAD İl Müdürlüğü tespit çalışmalarını yapacak. Genel Afet kapsamında olduğu için vatandaşlarımızın evleri belli bir süre içerisinde tekrar yapılacak. O zamana kadar ise yarın gönderilecek konteynerlerde ihtiyacı olan vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı karşılanacak dedi.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Vali Dallı, gazetecilerin sorduğu, 'Yangının neden çıktığı belli mi sorusuna' ise Şu an itibarı ile net bir bilgi yok ama içinde ikamet edilen bir evden çıktığı söylendi. Arkadaşlarımızın yapacağı teknik incelemeden sonra daha net bir bilgi ortaya çıkacaktır cevabını verdi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Kastamonu Yağcılar Tosya Kaza Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title