Haberler

Kırıkkale'de 'balık adam' 25 yıldır boğulma tehlikesi geçirenlere yardım ediyor

Güncelleme:

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde yaşayan Murat Kandıralı, 25 yıldır Kızılırmak'ta boğulma tehlikesi geçirenleri kurtarmak için çaba harcıyor. Kandıralı, gönüllü olarak başladığı bu işi son 8 yıldır Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma ekibinde resmi olarak sürdürüyor.

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde "balık adam" olarak bilinen Murat Kandıralı, 17 yıl gönüllü son 8 yılı ise Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma ekibinde olmak üzere 25 yıldır Kızılırmak'ta boğulma tehlikesi geçirenlerin imdadına yetişiyor.

Kızılırmak kenarında bulunan ilçede doğup büyüyen 45 yaşındaki Kandıralı, çocuk yaşlarda yüzmeyi öğrenerek uzun yıllar gönüllü olarak ırmakta boğulma tehlikesi yaşayan vatandaşların yardımına koştu.

Ardından Kırıkkale Belediyesince oluşturulan Su Altı Arama Kurtarma ekibine dahil edilen Kandıralı, 8 yıldır da Kızılırmak başta olmak üzere baraj gölü ve sulama barajlarında kaybolan, boğulma tehlikesi geçirenleri kurtarmaya çalışıyor.

Murat Kandıralı, AA muhabirine, büyüdüğü ilçenin ırmak kenarında olması nedeniyle çocukken hep yüzmeye merakının olduğunu söyledi.

"Yüzmeye çocukken başladım"

Çocukken okuldan çıkışlarda, tatillerde sürekli Kızılırmak'a geldiklerini ve yüzmeye çalıştıklarını anlatan Kandıralı, şöyle konuştu:

"Yaşça bizden büyükler olurdu. Şaka amacıyla bizi suya atarlardı. O çabamızla bir şekilde yüzmeyi öğrendik. Yüzmeye çocukken başladım. Daha önce bu işi gönüllü olarak yapıyordum. Yaklaşık 8 yıldır da Kırıkkale Belediyesi Su Altı Kurtarma ekibinde resmi olarak bu işle uğraşıyorum. Kurtarma ekibine girmeden önce bu bölgede boğulma tehlikesi geçiren bazı kişileri kurtardım. Yine boğulan kişilerin cesetlerini çıkardım. Sonra emniyet, jandarma falan kurtarma ekipleri gelene kadar benim yardımcı olmamı isterlerdi. Ben de gönüllü ve istekli olarak kendilerine yardımcı olurdum."

Kandıralı, daha sonra Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın su altı arama kurtarma ekibini kurulduğunu anlatarak, "Böyle faydalı bir ekibin kurulduğu için Başkanımız Saygılı'ya teşekkür ediyorum. 8 yıldır ekipteyim. Vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaptığım iş sadece dalgıçlık değil. Bu birazda gönül ve sevgi işi. Başkanımızın talimatıyla da sıcak yaz günlerinde sürekli ırmak kenarında ve içerisinde botla vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Sürekli devriye görevinde bulunuyoruz." dedi.

"Çaresizlik kadar kötü bir şey yok"

Kandıralı, şu ana kadar 50'nin üzerinde boğulma tehlikesi yaşayan vatandaşı kurtardığını, bu rakamdan fazla da boğulan kişiyi ırmaktan çıkardığını belirtti.

Evladı ırmakta boğulma tehlikesi geçiren bir annenin çığlığını halen kulaklarında hissettiğini anlatan Kandıralı, şunları kaydetti:

"Bu işe girmeme sebep olanlardan biri de o annenin çığlığı. Şu anda anlattıkça da duygulanıyorum, gözümün önüne geliyor. Çaresizlik kadar kötü bir şey yok. O annenin çaresizliği beni bu işe itti diyebilirim. Boğulma tehlikesi geçiren birini kurtarıp ailesine teslim edince o anki sevinci, 'sana ne yapsam azdır, işin gücün rast gelsin, Allah razı olsun' demesi benim için dünyaya bedel."

Kaynak: AA / Yaşam

Kırıkkale Belediyesi Kırıkkale İtfaiye Bahşılı Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title