Haberler

İnkumu sahilinde 152 boğulma vakasına müdahale edildi

Güncelleme:

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı cankurtaran ekipleri, İnkumu sahilinde deniz sezonu boyunca 152 boğulma vakasına müdahale etti. Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, cankurtaranların vatandaşların sahil hattında güvenliğini sağladığını belirtti.

Bartın İnkumu sahilinde görev yapan 14 cankurtaran, yaz sezonunda boğulma tehlikesi geçiren toplam 152 kişiyi kurtardı

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı cankurtaran ekipleri Mavi Bayraklı İnkumu'nda oluşturulan noktalarda boğulmaların önüne geçiyor. Yaz boyunca 09.00-20.00 saatleri arasında haftanın yedi günü 6 cankurtaran kulesi, 2 jetski, 1 Zodyak bot ve diğer ekipmanlar ile hizmet sunan cankurtaranlar vatandaşların sahil hattında güvenliğini sağladı. 1 Haziran Perşembe günü göreve başlayan 14 kişilik cankurtaran ekibinin görev süresi 30 Eylül Cumartesi günü itibariyle sona erdi. Ekipler, sezonun ilk gününden bugüne 152 kişiyi boğulmaktan kurtarırken, can kaybı yaşanmadı. Görev alan personele başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, bir kaç yıldır hiç can kaybının yaşanmadığını hatırlatarak, "Bartın Belediyesi olarak Mavi Bayraklı Tatil Beldemizde vatandaşlarımızın tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için ne gerekiyorsa yerine getirdik. Belediye hizmetlerinin aksamaması için canla başla çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Yaz ayı boyunca rutin Belediye hizmetlerimizin yanı sıra cankurtaran hizmetimizle de vatandaşlarımızın can güvenliğini sağladık. Boğulma olayları ile ilgili tedbirlerimizi de aldık. Boğulma vakalarına karşı İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı oluşturduğumuz Cankurtaran ekibimiz 6 ayrı noktada 14 kişi ile hizmet verdi. Karadeniz'in incisi, Mavi Bayraklı tatil beldemizde son birkaç yıldır ölümlü vaka yaşanmamıştı. Allah'a hamd olsun bu yaz döneminde de can kaybı yaşanmadı" diye konuştu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Bartın Belediyesi İtfaiye Bartın Turizm 3.Sayfa Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title