Haberler

Hatay'da depremzede vatandaşlara TOKİ tarafından 33 bin 221 konut yapılıyor

Güncelleme:

Depremin vurduğu Hatay'da TOKİ tarafından ihale edilen ve ihale aşamasında olan konut sayısı 33 bin 221'i buldu. Hatay Valiliği koordinesinde yapımı devam eden afet konutlarının yıl sonu itibariyle depremzede vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor.

Enkaz kentte afet konutları yükseliyor, ilk konutlar yıl sonunda teslim edilecek

Gülşen Hünkaroğlu, "İnşaat güzel gidiyor, gece gündüz çalışıyorlar"

HATAY - Depremin vurduğu Hatay'da TOKİ tarafından ihale edilen ve ihale aşamasında olan konut sayısı 33 bin 221'i buldu. Hatay Valiliği koordinesinde yapımı devam eden afet konutlarının yıl sonu itibariyle depremzede vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay'da afet konutlarının inşası gece gündüz demeden devam ediyor. Enkaz kentte; TOKİ tarafından ihale edilen ve ihale aşamasında olan konut sayısı 33 bin 221'i buldu. TOKİ tarafından bölgeye 73 bin 710 afet konutunun yapımı planlanıyor. Hatay Valiliği koordinesinde yapımı devam eden afet konutlarının yıl sonu itibariyle depremzede vatandaşlara teslim edilmeye başlanması bekliyor. Altınözü ilçesi Karsu Mahallesi'nde devam eden 364 konut ve 4 iş yerinin inşaatında da sona gelindi. Güzelliğiyle cezbeden TOKİ konutları drone ile görüntülendi.

"İnşaat güzel gidiyor, gece gündüz çalışıyorlar"

Karsu Mahallesi'nde mevcutta bulunan TOKİ konutlarında ikamet eden Gülşen Hünkaroğlu, ekiplerin çalışmalarının aralıksız sürdüğüne dikkat çekerek "İnşaat güzel gidiyor, gece gündüz çalışıyorlar. Biz seslerden rahatsız olduğumuzu dile getirdik; Cumhurbaşkanımızdan emir geldiğini ve çalışmak zorunda olduklarını söylediler. Orası daha güzel olacak tahminimce. Yeni komşularımızı bekliyoruz, onlar depremzede. Rabbim yardımcıları olsun" dedi.

Yaşamını sürdürdüğü TOKİ konutlarından memnun olduğunu dile getiren Fatih Gazi, afet konutlarının güzelliğine değinerek "Burası Altınözü TOKİ konutları. Şuanda bu konutlarda ikamet ediyoruz, memnunuz. Afet konutları yapılıyor, orası da çok güzel oluyor. İnşallah en kısa zamanda teslim edilecek. Güzel günlerde sahiplerine verirler inşallah. Ekipler, gece gündüz çalışıyorlar. Geceleri taş kırma işlemi yapıyorlar mesela sesleri duyuyoruz. Durmadan çalışıyorlar. Çıkıp baktığımızda muhteşem gördük. Gerçekten çok güzel olmuş" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Hatay Valiliği Hatay İnşaat Genel Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title