Haberler

Gören Gözler" Adıyaman'da Dağıtılmaya Başlandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığının ortaklaşa sürdürdüğü Gören Gözler Projesi kapsamında görme engelli vatandaşlara cihaz dağıtımı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığının ortaklaşa sürdürdüğü Gören Gözler Projesi kapsamında görme engelli vatandaşlara cihaz dağıtımı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığının ortak çalışması olan 'Gören Gözler' adlı proje kapsamında 2012 yılının başında 7 ilde Gören Göz cihazı dağıtılmıştı. İkinci grupta yer alan 19 il arasında bulunan Adayaman merkez ve ilçelerinde de 440 görme engelli vatandaşa cihaz dağıtımı yapıldı.

İlk dağıtım; Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde Bakanlık Müsteşarı Kenan Önalan, Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Milletvekili Murtaza Yetiş, Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner ve Beyazay Derneği Şube Başkanı Ayla Pektaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

Dağıtım esnasında görme engelli Semra Özen'in okuduğu 'Karanlık' adlı şiir salonda bulunanları gözyaşına boğdu.

Dağıtımda konuşan Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, engellilik sorununun bütün toplumların sorunu ve sorumluluğu olduğunu belirterek, şehirler arasındaki mesafelerin değil beyinler arasındaki mesafelerin engelliler sorununu ortaya çıkardığına işaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlık Müsteşarı Kenan Önalan ise cihazın tanıtımı yaparak engellilerin geçmiş yıllarda çektikleri sıkıntılar ile şimdi sunulan imkanlardan bahsetti.

Kenan Önalan, Gören Göz cihazının güncellendiğini belirterek, "Gören Göz cihazını güncelledik. Çok güzel bir gören güzümüz var artık. 2012 yılının başında bu cihazları 7 ilde dağıtmıştık. Yeni Gören Gözlerimizi 19 ilde daha dağıtıyoruz. Türkiye genelinde 26 ilde Gören Gözler dağıtılacak. Bu 19 il içerisinden yeni Gören Gözleri ilk olarak Adıyaman'da dağıtmaya başladık. Bu telefonu görmeyenler çok rahat bir şekilde kullanabilecek. Görmeyen kardeşlerim kullandıkça çok daha sosyal olacak; sinema, tiyatro, alışveriş gibi ihtiyaçlarını giderebilecekler. Yani engelli kardeşlerimiz ihtiyacı olan noktalara bu cihazla gidecek. Engelliler daha önceki yıllarda haklarını alamıyordu ama son 10-12 yıldır hakkımızı almaya başladık" dedi.

AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Milletvekili Murtaza Yetiş ise iktidarın engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsederek, "Artık engelli kardeşlerimizin gerek eğitimde gerek toplumsal ve sosyal hayata katılımında gerek istihdamında birçok alanda söz sahibi olabilmeleri sağlanıyor. Kendi üretkenliklerini artırabilecekleri, donanımlarını, insani potansiyellerini geliştirebilecekleri çok ciddi imkanlar ortaya çıkıyor. Bizler insanların önündeki engellerin tümünü kaldırmanın gayreti ve sorumluluğundayız" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner de 'Gören Göz' cihazının 19 il içerisinden ilk olarak Adıyaman'dan dağıtıma başlanılmasının kendileri için mutluluk verici bir olay olduğunu söyledi.

Altıner, "Öğrencilik yıllarımızda pek çoğumuzun hayal edemediği şeylerin bugün gerçekleştiğini görmek bizleri sevindiriyor. Gelişmiş batı ülkelerinde var olan şeylerin ülkemizde de var olması bizleri sevindiriyor. Dezavantajlı gruplara yapılan bu hizmetlerin diğer normal hizmetlerden daha önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Erişilebilirlik konusunda ciddi bir çalışma içerisindeyiz. İki yıl içerisinde Adıyaman'daki engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını tespit ettik. Bu sıkıntıların giderilmesi için çalışmalara başladık" açıklamasını yaptı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

murtaza yetiş Yunus Emre ak parti adıyaman Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title