Haberler

Karabük'te veresiye defteri geleneği devam ediyor: 2 mahallenin borcu silindi!

Güncelleme:

Karabük'te, ismini açıklamak istemeyen bir hayırsever, veresiye defteri geleneğini yaşatarak ihtiyaç sahibi ailelerin borçlarını ödedi. Hayırsever kişi, 6 bakkala yazılan borçları sildirdi.

Karabük'te, Ramazan Bayramı öncesi 6 bakkala yazılan veresiye borçları silindi. İhtiyaç sahibi vatandaşların borçlarının ödenmesinin ardından bakkalların önüne "Kimsenin veresiye borcu kalmamıştır" yazısı yerleştirildi.

Namık Kemal ve Atatürk Mahallelerinde yer alan söz konusu 6 bakkala, beyaz bir otomobille gelen hayırsever vatandaş ismini söylemedi. Olayın ardından vatandaşlara borçlarının kalmadığı duyuruldu.

Karabük'te veresiye defteri geleneği devam ediyor: 2 mahallenin borcu silindi!

"BİR AĞABEY GELİP 'VERESİYE DEFTERİNİZ VAR MI?' DEDİ"

Namık Kemal Mahallesinde bakkal sahibi olan Gülnur Kara, "Bir ağabey gelip veresiye defteriniz var mı? dedi. Defteri masanın üzerine koyup açtık. Hesap ne kadarsa hepsini verdi. Benden çok müşterilerim sevindi. Telefonum hiç susmadı. 'Şaka mı yapıyorsun? dediler. Allah razı olsun diyerek kendisine teşekkür ettiler" diye konuştu. Bakkal işletmecisi Halil Kara ise, bu hadiseyi şöyle tanımladı; "Müşteri sandım. Veresiye defterini sordu. Kimin borcu varsa topladık. Tüm borçları ödedi. Kim olduğunu sormaya çalıştım. Önemli olmadığını söyledi. Aracına binip gitti"

Karabük'te veresiye defteri geleneği devam ediyor: 2 mahallenin borcu silindi!

"BORCUM KALMADI"

Borçlu müşterilerden Ramazan Aydoğmuş duygularını şöyle ifade etti; "Yaklaşık 25 senedir bu mahalledeyim. Borcum vardı ama aydan aya hesap yaptığımız için ne kadar olduğunu bilmiyorum. Allah razı olsun. Komple borcu kapatıp gitmiş. Allah razı olsun, hayrını kabul etsin"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mustafa Kemal Atatürk Namık Kemal Karabük Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title