Haberler

Eyüpsultan'da sağanak yağışın etkisiyle istinat duvarı çöktü

Güncelleme:

Eyüpsultan'da dünkü sağanak yağışın etkisiyle istinat duvarı çöktü ve gecekondu uçurumun kenarında asılı kaldı. Ayrıca, başka bir noktada toprak kayması nedeniyle gecekondunun banyo bölümü çamurla doldu. İki olayda da gecekondulardaki sakinler tahliye edildi.

EYÜPSULTAN'DAKİ TOPRAK KAYMALARI: UÇURUMUN KENARINDAKİ EVDE SON DURUM

Ahmet YEŞİLMEN- Uğur ŞAHİN/ İSTANBUL, EYÜPSULTAN'da dünkü sağanak yağışın etkisiyle istinat duvarı çöktü. Çökmenin etkisiyle gecekondu uçurumun kenarında asılı kaldı. İstinat duvarı yakınında bulunan 3 gecekondu tahliye edildi. Çökmenin meydana geldiği alan havadan görüntülendi.

Başka bir noktada ise,  sağanak yağışın etkisiyle toprak kayması oldu; gecekondunun banyo bölümü çamurla doldu. Toprak kaymasından etkilenen gecekondu tahliye edilirken ev sahibi Menderes Yılmaz, toprak kaymasının evin üst tarafındaki binaya kanalizasyon gideri yapılmamasından kaynaklandığını iddia etti.

UÇURUMUN KENARINDA ASILI KALDI

İlk olay saat dün saat 11.00 sıralarında Esentepe Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi'nde meydana geldi. Bir inşaatın istinat duvarı sağanak yağış nedeniyle çöktü. İhbar üzerine olay yerine zabıta ekipleri sevk edildi. İstinat duvarının yakınında bulunan 3 gecekondu zabıta ekipleri tarafından tahliye edildi. Gecekondulardan birininin depo olarak kullanılan bölümü istinat duvarıyla birlikte çöktü. Gecekondu uçurumun kenarında asılı kaldı. Çökmenin yaşandığı alan havadan görüntülendi.

"EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ"

İkinci olay ise, Karadolap Mahallesi Gamze Sokak'ta meydana geldi. Sağanak yağışın etkisiyle kayan toprak ve çamur yığını gecekondunun içine doldu. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine, olay yerine itfaiye, polis ve zabıta ekipleri  sevk edildi. İtfaiye ekipleri, toprak kaymasının meydana geldiği bölümde ve gecekonduda bir süre inceleme yaptı. Gecekondunun içine çamur dolduğunu tespit eden ekipler çevrede önlem aldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından, Eyüpsultan Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tedbir amaçlı gecekonduda yaşayanları tahliye etti.Ev sahibi Menderes Yılmaz, "Binanın suyu komple benim üzerime geldi. Kanalizasyon yok bağlama yok. Önünü sadece sacla kapatmış kimse görmesin diye. Geldi evimi yıktı. Ben mağdurum. Kimse el de atmıyor. Hastam da var eşimin ayağı kırık. Binanın ve okulun suyunu toplayıp direkt bu tarafa vermişler. Bu tarafa sac koymuş kimse görmesin diye. Çok zor durumda kaldık.  Dün evdeydik eşimle beraber evde oturuyorduk. Sırtımda taşıyıp götürdüm eşimi. Ev kullanılamaz halde. Belediye ekipleri, polis ve itfaiye ekipleri de geldi inceledi. Kimse gelip yardım etmedi. Gelip, sorup gidiyorlar. Ben anlamadım bu işi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Eyüpsultan Hava Durumu Belediye Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title