Haberler

Bingöl depreminden etkilenen Erzurum'da depremzedeler için yapılacak 575 konutun temeli atıldı

Güncelleme:

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde geçen yıl haziran ayında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Erzurum'un Çat ilçesinde depremzedeler için inşa edilecek 575 konut ve 443 ahırın temeli atıldı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde geçen yıl haziran ayında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Erzurum'un Çat ilçesinde depremzedeler için inşa edilecek 575 konut ve 443 ahırın temeli atıldı.

Merkezi üssü Karlıova olan deprem sonrası Erzurum'da en çok etkilenen yerleşim yeri olan Çat'ta olayın yaşandığı ilk günden itibaren vatandaşların yaralarının sarılması için çalışmalar devam ediyor.

Yürütülen tespit çalışmaları sonucunda deprem mağduru ailelere teslim edilmek üzere 575 konut ve 443 ahırın ilk temelinin atılması için tören düzenlendi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, törende yaptığı konuşmada, konutların geri dönüşüm özellikleriyle "doğayla dost" olarak da bilinen çelik konstrüksiyondan yapıldığını söyledi.

Konutların kış mevsimine girilmeden vatandaşlara teslim edileceğini bildiren Memiş, şunları kaydetti:

"Bu konutlar çok kısa zamanda yapılacak. Kış şartlarına uygun olan konutlar, alt yapısıyla vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına da cevap verecek. Burada eskisinden çok daha güzel ve daha yaşanabilir bir yerleşim yeri yapacağız. Ahırlar ile çelik konstrüksiyondan yapılacak konutlarımızın daha önceden de uygulamalarını gördük. Kafalarında tereddüt olan bazı vatandaşlarımız, bizzat Erzurum AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı ve Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar ile Malatya'ya gidip önceden yapılan konutları inceledi. Döndüklerinde konutlara hayran kaldıklarını dile getirdiler."

Memiş, konutların yapım süreciyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve diğer ilgililere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılacak konutların temeline ilk harç döküldü.

Kaynak: AA / Yaşam

Karlıova Erzurum Çat Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title