Haberler

Düşmesi Psikolojik Değilmiş

Samsun’da 4 yaşından itibaren diz kapaklarındaki dönmeler nedeniyle sürekli düşen ve yürümede sıkıntı yaşayan 14 yaşındaki İrem Kara, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Samsun'da 4 yaşından itibaren diz kapaklarındaki dönmeler nedeniyle sürekli düşen ve yürümede sıkıntı yaşayan 14 yaşındaki İrem Kara, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Medical Park Samsun Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji doktorlarından Op. Dr. Hakan Özcan'ın ameliyat ettiği İrem, 14 yaşında sağlığına kavuştu. "İrem'i götürmediğim doktor kalmadı" diyen anne Şeyma Kara, "Doktorlar kızımın yürürken düşmelerinin psikolojik olduğunu ve dikkat çekmek için yaptığını söylediler. Biz de psikolojik olduğu teşhisi konulduktan sonra yıllarca hiçbir doktora götürmedik. Bir gün okuldan beni aradılar kızımın diz kapağının döndüğünü ve baygınlık geçirdiğini söylediler. Biz de İrem'i Medical Park Samsun Hastanesi'ne götürdük. Dr. Hakan Bey MR sonuçlarında 'diz kapağının çıktığını (patella femoral çıkık) bu nedenle yürüme esnasında dizin kilitleme mekanizmasının bozularak ani olarak düşmelerin ve diz kilitlenmelerinin olduğunu, bundan önceki şikayetlerinin de bu nedenle oluştuğunu ve ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ameliyat olduktan sonra hiçbir sağlık problemi kalmadı. Çocukluğundan bu yana düşme korkusundan dolayı hiçbir sportif faaliyette bulunamayan, hatta tek başına sokağa çıkmaktan çekinen kızım artık spor yapabiliyor ve hayata daha mutlu bakabiliyor" diye konuştu.

Op. Dr. Hakan Özcan ise, "İrem'in iki dizinde de doğuştan olan anormallik nedeniyle (patellar oluğun sığ olması ve patella femoral bağ zayıflığı) diz kapaklarında dönmeler oluyor ve İrem düşüyordu. İrem'in çocukken düşmelerinin sebebi kesinlikle psikolojik değil dizinde olan bu patolojilerdir. Önce sol dizine, bir ay sonra da sağ dizine ülkemizde çok ender yapılan ameliyat tekniği ile patella femoral ligaman tamiri yaparak İrem'i sağlığına kavuşturduk. İrem şuan 14 yaşında ameliyat olalı bir sene oldu ve küçükken yapmaya korktuğu her şeyi artık yapabiliyor. Arkadaşları ile gezebiliyor, istediği sportif faaliyetlere rahatça katılabiliyor" şeklinde konuştu.

Artık sağlığına kavuştuğunu söyleyen İrem Kara ise, "Benim için zor günler geride kaldı. Spor yapmak, yürüyüş yapmak beni mutlu ediyor. Tedavimin her aşamasında bana destek veren doktorum Hakan Özcan'a teşekkür ederim" ifadesini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Şeyma Kara Samsun Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title