Haberler

    DSÖ: Her yıl 236 bin kişi boğularak ölüyor

    Güncelleme:

    Her sene yaklaşık 236 bin kişinin boğularak hayatını kaybettiğini duyuran DSÖ, özellikle yoksul ülkelerdeki çocukların en büyük risk grubunu oluşturduğunu bildirdi.

    Her sene yaklaşık 236 bin kişinin boğularak hayatını kaybettiğini duyuran DSÖ, özellikle yoksul ülkelerdeki çocukların en büyük risk grubunu oluşturduğunu bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), her yıl dünya çapında yaklaşık 236 bin kişinin boğularak hayatını kaybettiğini duyurdu. Çocuklar ve genç yetişkinler arasında boğulmanın en sık görülen ölüm sebebi olduğunu belirten DSÖ, İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde yaptığı açıklamada, söz konusu vakaların yüzde 90'ından fazlasının az ve orta gelirli ülkelerde yaşandığını vurguladı.

    25 Temmuz Boğulmayı Önleme Günü öncesinde DSÖ, özellikle yoksul ülkelerdeki çocukların boğulma riskine en fazla maruz kalan grup olduğunu aktardı. Örgüt, boğulma vakalarının genelde yıkanmak, su temin etmek, tekne kullanımı ya da balık avlamak gibi günlük rutinler esnasında meydana geldiğini; bunun yanı sıra muson yağmurları gibi aşırı doğa olaylarının da boğulmalara sebebiyet verdiğini bildirdi.

    DSÖ ayrıca, boğulma vakalarının birçoğunun önüne, çit çekme, çocukları derin sulardan uzak tutma, yüzme kursları, boğulan bir kişiyi kurtarma ve yeniden hayata döndürme eğitimi, tekne ve bot işletmelerinde gerekli kuralların konulması ve su taşkınları vakalarında daha iyi bir yönetim gibi maliyeti düşük önlemlerle geçilebileceğini ifade etti.

    KNA / ET,SÖ

    Kaynak: Deutsche Welle / Yaşam

    Dünya Sağlık Örgütü İsviçre Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title