Haberler

Omurga ağrıları tarih oluyor! Doğanın içinde 'Dorn yöntemi'yle şifanın kapıları açılıyor

Güncelleme:

Datça'da bulunan Dört Mevsim Butik Otel'de "Dorn Yöntemi" kullanılmaya başlandı. İşin uzmanı Saim Muni, bu yöntemi omurga rahatsızlığı olan kişilere uyguluyor.

Türkiye'nin cennet köşelerden biri olan Muğla Datça'da yer alan Dört Mevsim Butik Otel'de doğa içinde atadan kalma taş bir pansiyon yer alıyor. Otelde bulunan işin uzmanı Saim Muni "Dorn Yöntemi'ni" omurga rahatsızlığı olan kişilere uyguluyor.

DORN YÖNTEMİ NEDİR?

Dorn metodu, Almanya'nın güneyindeki küçük bir kasabadan Dieter Dorn tarafından yapılan bir masaj yöntemidir. Dorn Yöntemi, omurganın ve vücudumuzdaki diğer eklemlerin yanlış hizalanmasını düzeltmek için bütüncül, manipülatif olmayan güvenli bir yoldur. Dorn metodu, salt bir omurgayı düzeltme işlemi değildir. Omurgayı vücudun diğer bölgeleri ile bir bütün olarak ele almasıdır. Öncelikle yapılan şey, omurgada mevcut düzensizliklerin tespitidir.

ÖNCE SİNİRLER ÜZERİNDE BASKI UYGULANMASI GEREKİYOR

Vücudun bütün bölgelerini birbirine bağlayan sinirlerin omur içinden geçtiği düşünülürse, burada söz konusu olan herhangi bir kaymanın da doğal olarak sinirler üzerinde baskı uygulayacağı ve böylece ağrılara neden olacağı ortadadır.

KASLAR DOĞAL KONUMA GETİRİLİYOR

Bu nedenle Dorn yöntemi yerine oturmayan kaymış veya kaslar tarafından belirli bir yönde baskı uygulanmış omurlar hastanın da katılımıyla yavaş ve ritmik hareketlerle tekrar doğal konumuna getiriliyor.

"TAŞLARIN ENERJİSİNDEN YARARLANIYORUM"

Dorn yöntemini başarıyla uygulanan Saim Muni "Taşların enerjisinden yararlanıyorum. Kullandığım taşlar volkanik taşlar hem sıcaklığı güzel muhafaza ediyorlar ve taşların rahatlatıcı bir enerjileri var" sözleriyle doğadan faydalandığını belirtti.

"BU TERAPİYİ İLK AMCAMDAN ÖĞRENDİM"

Dorn yönteminde işin uzmanı Saim Muni, "Bu terapiyi ilk amcamdan öğrendim. Daha sonra işi iyice öğrenmek için Almanya'ya gidip sertifika aldım" ifadelerini kullandı.

"TAŞLARI ALMANYA'DAN GETİRİYORUM"

Öte yandan Suim Muni "Dorn terapisinde kullandığım taşları Almanya'dan getiriyorum" sözleriyle belirtti.

BU YÖNTEM KİMLERE VE HANGİ RAHATSIZLIĞI OLAN KİŞİLERE UYGULANIR?

Dorn metodu bacaklarda hissizlik veya felç şeklinde belirtiler ile kendini gösteren rahatsızlıklarda uygulanır.

PEKİ MUM TERAPİSİ NEDİR?

Mum terapisi çok eski çağlardan beri farklı toplumlar tarafından benzer teknikler ile kullanılan doğal terapi yöntemidir. Mum terapisinin iki çeşidi vardır. Bunlardan biri kulak mumu terapisi diğeri ise göbek mumu terapisidir. Öte yandan mum terapisi de çeşitli rahatsızlıklara çözüm sunuyor.

İşte terapilerin yapıldığı mekandan iç açan birkaç kare;

Doğanın içinde sağlığa açılan kapıda Dorn Yöntemi kullanılmaya başlandı

Doğanın içinde sağlığa açılan kapıda Dorn Yöntemi kullanılmaya başlandı

Doğanın içinde sağlığa açılan kapıda Dorn Yöntemi kullanılmaya başlandı

Doğanın içinde sağlığa açılan kapıda Dorn Yöntemi kullanılmaya başlandı

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Datça Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title