Haberler

Leyla Zana'dan "çözüm süreci" mesajı: Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım

Güncelleme:

Diyarbakır'da DEM Parti'nin nevruz kutlama etkinliğine eski milletvekili Leyla Zana da katıldı. Zana, "Bir yandan CHP bir yandan AKP diğer yandan MHP. 'Kürtlere yaptıklarımızdan Kürtler razı ki bize destek veriyor' diyorlar. Ama biz irademizi sadece kendimiz için kullanacağız. Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım" dedi.

Dem Parti'nin Diyarbakır'daki Nevruz kutlama etkinliği, sabah saatlerinde vatandaşların alana gelmesiyle başladı. Eski milletvekili Leyla Zana'nın da katıldığı etkinlikte Zana'nın yaptığı konuşma dikkat çekti. Zana, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 1993'te barış ve çözüm süreci girişiminde bulunduğunu belirterek "Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım." dedi.

"ŞEYH SAİT VE SEYİT RIZA BİZİM KÖKÜMÜZ"

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına katılan Leyla Zana, konuşmasında Şeyh Sait'e ve Seyit Rıza'ya minnettar olduklarını söyleyerek "Bunlar bizim kökümüz." dedi. Zana adeta yeni bir çözüm süreci çağrısı yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

"1993'te sayın Öcalan ilk defa barış için yol ve yöntemlere başlamıştı. Bu yolun yeniden açılması için hazır mısınız? Bir yandan CHP bir yandan AKP diğer yandan MHP. 'Kürtlere yaptıklarımızdan Kürtler razı ki bize destek veriyor' diyorlar. Ama biz irademizi sadece kendimiz için kullanacağız. Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım."

Leyla Zana'dan 'çözüm süreci' mesajı: Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım

ALANDAKİLERE ÖCALAN'IN NEVRUZUNU KUTLATTI

Zana alandaki katılımcıların PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın nevruzunu kutlamasını istedi. Daha sonra kitle slogan attı. Zana, "Ben umut ediyorum ki seçimlerin ardından barışın ve özgürlüğün yolunu açacağız." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

7 GÖZALTI

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Park'ta yapılan etkinlikte vatandaşlar, müzik eşliğinde halay çekip eğlenirken bazı vatandaşlar, bölücü terör örgütü lehine slogan attı ve kıyafetlerinde örgüt sembolleri tespit edildi. Etkinlikte 7 kişi gözaltına alındı.

Leyla Zana'dan 'çözüm süreci' mesajı: Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Milletvekili Leyla Zana Diyarbakır DEM Parti MHP Gündem 3.Sayfa Yaşam Haberler

500

Yorumlar (34)

Yusuf GÜÇLÜ:

Müslümanlar bunlara nasıl kanıyor aklım almıyor yav

200
58
yanıtYanıtla
Burhan Korkmaz:

merak etme onlar senden daha müslümandır. allah bilir sen fatiha suresini bile bilmiyorsundur..

yanıt2
yanıt4
Xalo Osman:

Siz dağdakilerle bağınızı kesin, gerisi gelir.

187
35
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

o fırsatı teptiniz, çukurlara gömdünüz. geçmiş olsun. artık barış sadece ve sadece terör örgütünün tamamen silah bırakması ve elinde şehit kanı olan militanların devlete teslim olması ile mümkün olabilir.

194
25
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Bak bu sefer sana katılıyorum.

yanıt29
yanıt10
Nuri Aga:

Vaaaay sen böyle güzel yorum yapar mıydın?

yanıt7
yanıt1
SMMM:

NEYİN ÇÖZÜMÜ BÖLÜCÜLER

144
34
yanıtYanıtla
Abdullah null:

Bu kokuşmuş pkk uzantıları ve zihniyetleri memlekette bitmedikçe kıyamete kadar bu böyle devam eder gider!

132
27
yanıtYanıtla
Pole star:

Suç bunlara memlekette nefes aldıran sistemde...

yanıt65
yanıt17
ihsanhan:

atalarımız boşuna söylememiş ... yılanın başını küçükken keseceksin diye..

122
23
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title