Haberler

Dijital Hastane Uygulaması

Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, “Anlaşmanın çerçevesi olarak bugün 200 hastanemizi bilişim yöneticisi veya bilişim ile uğraşan kişisi burada ilk kurslarını alacaklar” dedi.

Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Anlaşmanın çerçevesi olarak bugün 200 hastanemizi bilişim yöneticisi veya bilişim ile uğraşan kişisi burada ilk kurslarını alacaklar" dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve HIMSS -EMRAM Dijital Hastane projesi çalıştayı düzenlendi. Projeyi anlatan Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Adımları artık daha çok netleştiriyoruz. Ülkemizde sağlık sistemini dijitalitasyonu aslında 2000'li yıllarda çok yoğun olarak yaşanmıştır fakat dijital hastaneye, kağıtsız hastaneye geçiş başka bir aşama. Bizim hastanelerimizde bilişim yoğun olarak kullanılıyor. Ancak bunu standartize hale getirerek başka kamu hastaneleri ile birbiriyle görüşür olması birbirine veri aktarabilmesi bir başka aşama. Bu dünyanın bazı ülkelerinde, bazı bölgelerinde kısmi olarak uygulanıyor. Bizim ülke olarak birçok avantajımız var. Bizde de çok önemli bir irade şekilleniyor bununla alakalı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde biz Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin tamamının dijital hastaneye geçilmesiyle ilgili süreci başlattık" şeklinde konuştu.

HIMS-EMRAN işbirliği ile 15 Kasım 2013'de imzalanan karsız dijital hastaneye geçiş ile ilgili bir yapılanma olduğunu kaydeden Dokucu, "Anlaşmanın çerçevesi olarak bugün 200 hastanemizi bilişim yöneticisi veya bilişim ile uğraşan kişisi burada ilk kurslarını alacaklar. Bunlar kendi hastanelerine dönecekler, önce bize verilerini paylaşacaklar biz hedeflediğimiz 200 hastaneyi önümüzdeki bir yıl içerisinde değerlendireceğiz, eksiklerini gidereceğiz ve bunların birbiri ile bağlana bilmesi ile alakalı süreci açıkçası yöneteceğiz" diye konuştu.

Dokucu, "Dijital hastaneleri biz ilk 200 hastanelerimize geçmekle alakalı kurguladık. Kurgu itibariyle en önemli adımlardan birini bugün burada attık. Hastanın verisi hastane tarafından sıhhatli bir şekilde saklanmak zorunda. Biz hastaların verilerini sağlıklı bir şekilde dijital ortama aktarırsak bu aktardığımız verileri o kişinin bilgisi ve onayı dahilinde kullanma ile ilgili süreci tanımlarsak bununla ilgili süreç devam ediyor. O hastanın kendi bilgisi dahilinde verinin her türlü donanımı bu kişi takip edecektir. O kişi hakkında alınacak tıbbi kararların daha doğru hale getirilecektir. Kişinin verisi görüntüsü bilgisi raporu kaybolmayacaktır. 5 yıl sonraya ait veri hala veridir. Kendisi tarafından saklanır ve onay verilirse kullanılabilir" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ali İhsan Dokucu Türkiye Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title