Haberler

Depremde hayatını kaybeden öğrenciler anıldı... Mezuniyet töreninde gözyaşları sel oldu

Güncelleme:

Fırat Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 2022-2023 Akademik Yılı Derece Ödülleri Töreni'nde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencileri anıldı. Vefat eden öğrencileri anmak için hazırlanan video salondaki davetlileri gözyaşlarına boğdu. Deprem nedeniyle bölgede yaşayan 37 öğrencinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Depremde hayatını kaybeden öğrenciler anıldı... Mezuniyet töreninde gözyaşları sel oldu

Depremde hayatını kaybeden öğrenciler anıldı, davetliler duygusal anlar yaşadı

ELAZIĞ - Fırat Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 2022-2023 Akademik Yılı Derece Ödülleri Töreni'nde asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencileri unutulmadı. Vefat eden öğrencileri anmak için hazırlanan video salondaki davetlileri gözyaşlarına boğdu.

Fırat Üniversitesi tarafından Derece Ödülleri Töreni'nde duygusal anlar yaşandı. Gerçekleştirilen törende, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde Fırat Üniversitesi'nde eğitim gören 37 öğrencinin hayatını kaybettiği açıklandı. Hayatını kaybeden öğrencilerin anısına Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından bir video hazırlandı. TRT Sanatçısı Adile Kurt Karatepe'nin seslendirdiği 'Ruhumda Sızı' türküsü eşliğinde depremde hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi öğrencilerinin fotoğrafları ekrana yansıtıldı. Mezuniyet törenine katılan başta protokol mensupları olmak üzere davetliler duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Deprem nedeniyle bölgede yaşayan 37 öğrencinin hayatını kaybettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, "Maalesef bu yıl mezuniyet törenimizi buruk bir şekilde kutluyoruz. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde 50 bini aşkın canımızı yitirdik. Bu felakette 37 öğrencimiz şehit oldu. Öğrencilerimizden 7'si bu yıl mezun olacaktı. Birçok öğrencimiz de ailelerini kaybetti. Depremde şehit olan öğrencilerimize ve bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Fırat Üniversitesi Kahramanmaraş Deprem Yaşam Haberler

title