Haberler

Deniz buharlaştı, ilginç görüntüler oluştu

Güncelleme:

Sinop'un Türkeli ilçe sahilinde öğle saatlerinde oluşan Upwelling (dipteki soğuk deniz suyunun dikey olarak yüzeye çıkması ile buharlaşması) olayı gerçekleşti. Bölgede deniz suyu sıcaklığı saatler içinde bir anda 15 derece birden düşmesi sonucu deniz buharlaşarak ilginç görüntüler oluştu. Upwelling olayı nedir? Upwelling, dipteki soğuk deniz suyunun kuvvetli rüzgar ile birlikte dikey yönlü yukarı hareket ederek kıyı kesimlerde yüzeye çıkmasıdır. "Upwelling" olayının gerçekleştiği kıyıda deniz suyu sıcaklığı aniden düşer. Öyle ki bu düşüş, bazı yerlerde 15-20 derece farkı bulabilir. Çoğu zaman sis oluşumu da gerçekleşir. Ani deniz soğuması gerçekleştiğinden insanların sağlığı açısından tehlikeli bir durumdur. Fakat balıkçılık ile uğraşanlar için olumlu bir durumdur.

Deniz buharlaştı, ilginç görüntüler oluştu

SİNOP - Sinop'un Türkeli ilçe sahilinde öğle saatlerinde oluşan Upwelling (dipteki soğuk deniz suyunun dikey olarak yüzeye çıkması ile buharlaşması) olayı gerçekleşti.

Bölgede deniz suyu sıcaklığı saatler içinde bir anda 15 derece birden düşmesi sonucu deniz buharlaşarak ilginç görüntüler oluştu.

Upwelling olayı nedir?

Upwelling, dipteki soğuk deniz suyunun kuvvetli rüzgar ile birlikte dikey yönlü yukarı hareket ederek kıyı kesimlerde yüzeye çıkmasıdır. "Upwelling" olayının gerçekleştiği kıyıda deniz suyu sıcaklığı aniden düşer. Öyle ki bu düşüş, bazı yerlerde 15-20 derece farkı bulabilir. Çoğu zaman sis oluşumu da gerçekleşir. Ani deniz soğuması gerçekleştiğinden insanların sağlığı açısından tehlikeli bir durumdur. Fakat balıkçılık ile uğraşanlar için olumlu bir durumdur.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Balıkçılık Türkeli Sinop Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title