Haberler

Bursa'da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Vatandaşlar Serinlemek İçin Parkları Tercih Ediyor

Güncelleme:

Bursa'da hava sıcaklığının 39,5 dereceye ulaşmasıyla birlikte vatandaşlar serinlemek için parkları ve ağaç gölgelerini tercih ediyor. Seyyar satıcılar da sıcaklar nedeniyle işlerinin azaldığını belirtiyor.

Bursa'da aşırı sıcaklar bunaltıyor.

Hava sıcaklığının 39,5 derece ölçüldüğü kentin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Kent Meydanı ve Ulu Camii çevresinde sakinlik hakim oldu.

Gün içinde dışarıda işi olan vatandaşların gölgelerden yürüdüğü görülürken serinlemek isteyenler parkları ve ağaç gölgelerini tercih etti. Çocuklar belediyenin süs havuzlarında, büyükler ise çeşmelerde sık sık yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalıştı.

Ulu Camii civarında oyuncak satarak geçimini sağlamaya çalışan seyyar satıcı Gökhan Damkaç, geçen hafta Bursa meydanlarının daha kalabalık olduğunu belirterek, "İnsanlar dışarıya çıkmıyor. Sıcaklar en çok bizi etkiliyor. Oyuncak satmak için meydana çıkıyoruz." dedi.

Bursalı vatandaşlardan 76 yaşındaki Osman Sezgin, gençliğinde tarlada çalışırken böyle sıcak havaların yaşandığına şahitlik ettiğini anlatarak, "Son yılların en sıcak günü bugün. Sıcağa dayanamıyorum, gölgelerden yürüyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Yaşam

Bursa Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title