Haberler

Bedensel engelli genç tekerlekli sandalye hayaline kavuştu

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan bedensel engelli Muhammet Emin Ay, 10 yıllık hayalini gerçekleştirerek akülü tekerlekli sandalyeye kavuştu. Kaymakamlık tarafından yapılan destekle Ay, hayatının hiçbir evresinde devletin kendisini yalnız bırakmadığını belirtti.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde bedensel engelli gencin tekerlekli sandalye hayali, kaymakamlık tarafından gerçekleştirildi.

Doğuştan belden aşağısını kullanamadığı için yaşamını koltuk değnekleri ve manuel sandalye ile sürdüren 17 yaşındaki Muhammet Emin Ay, akülü tekerlekli sandalye isteğini Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan'a iletti.

Mercan'ın talimatıyla İlçe Jandarma ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekiplerince Dünya Çocuk Hakları Günü'nde ziyaret edilen Ay, 10 yıllık hayaline kavuştu.

Kaymakam Mercan, gazetecilere, Muhammet Emin'in sandalye sorununun çözüme kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Maalesef mazlum coğrafyalarda çocukların acısının yüreklerimizi dağladığı bu günlerde, bir evladımızın yüzündeki tebessüme vesile olabilmek gayesiyle Muhammet Emin kardeşimize bu akülü aracı teslim etmenin burukta olsa mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Mercan, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına gösterilen çabanın bundan sonra da devam edeceğine işaret ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Tekerlekli sandalyesine kavuşan Ay ise hayatının hiçbir evresinde devletin kendisini yalnız bırakmadığını belirterek, desteklerinden dolayı kaymakamlık personeline teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Yaşam

Kahramanmaraş Kaymakamlık Türkoğlu Emin Ay İnsan Hakları Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title