Haberler

Başkan Ataç, Tepebaşı Kent Enstitüsünü Anlattı

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Eskişehir Aydınlanma Buluşması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun katılımı ile gerçekleşti.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Eskişehir Aydınlanma Buluşması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' nun katılımı ile gerçekleşti. Başkan Ataç etkinlikte, Tepebaşı Kent Enstitüsünden bahsetti.

6 Ekim tarihinde düzenlenen Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Eskişehir Aydınlanma Buluşması çerçevesinde düzenlenen etkinlik, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP İl Başkanı Rabia Akman, Lüleburgaz eski Belediye Başkanı Emin Halebak, Eskişehir Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Ayhan Türkseven ile çok sayıda Köy Enstitülü ve eğitimci katıldı.

Söyleşi programında konuşmalar yapılırken, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç salonu dolduran katılımcılara, Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tepebaşı Kent Enstitüsü hakkında bilgiler verdi. Projenin ortaya nasıl çıktığını anlatan Başkan Ataç, "İkinci kez belediye başkanı seçilmemden sonra 2017 yılına kadar yaptığımız işleri tasnif ettik, yaklaşık 65 yeni hizmet alanı açmışız. 25 tane belde evi, 10 deneyimli kafe, 3 gençlik merkezi, çocuklar için ağız ve diş sağlığı merkezi, Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporları Merkezi, Yunus Emre Spor Tesisleri, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, başlı başına büyük bir proje olan ve 5 milyon avro hibe kazanan Yaşam Köyü, iki adet kreş, Gökkuşağı Kafeler, 300 parsel hobi bahçesi. Uluslararası olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz 3 ayrı sanat etkinliğimiz var. Küçücük çocuklarımızdan yaşlılarımıza, engelli vatandaşlarımıza kadar toplumun her katmanına dokunan bu çalışmalara baktığımızda, tüm projelerimizin temelinde köy enstitüleri mantığının yattığını gördük. Hepsini bir çatı altında toplamayı düşündüğümüzde aklımıza Açıköğretim Fakültesinde olduğu gibi online bir sistem kurmak geldi. Yılmaz Başkan'ımızın kurucusu olduğu Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ile bir sistem hazırladık. Bu sistem ile 16 yaş üstü vatandaşlarımız bahse konu derslerin eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Belde Evlerinde örgün eğitim alırken bir taraftan da online sistem ile hizmet alınacak. 1 Ekim'de kayıtları başladı ve 15 Ekim tarihinde de sistem hizmet vermeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mandolin grubu dinletisi ile etkinlik devam etti. Daha sonra 'Okullar Açılırken Türkiye'de Eğitim ve Öğretmen' isimli panele geçildi. Prof. Dr. Kemal Kocabaş'ın yönettiği panelde İlyas Küçükcan, Dr. Semiha Günal, Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. Yakup Kepenek ve Güray Öz ülke eğitimini ele alan konuşmalar gerçekleştirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir Tepebaşı Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title