Haberler

Babasının bel ağrıları üzerine tasarladığı aparatla ödül kazandı

Güncelleme:

Babasının bel ağrıları üzerine tasarladığı aparatla ödül kazandı Van'ın Muradiye ilçesindeki Alpaslan Fen Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Mehmet Emin Kaya, babasının bel rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı ağrıları azaltmak için omurga aparatı tasarladı.

Babasının bel ağrıları üzerine tasarladığı aparatla ödül kazandı

VAN - Van'ın Muradiye ilçesindeki Alpaslan Fen Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Mehmet Emin Kaya, babasının bel rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı ağrıları azaltmak için omurga aparatı tasarladı.

Erciş ilçesinde yaşayan 6 nüfuslu bir ailenin üçüncü çocuğu olan Muradiye Alpaslan Fen Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Mehmet Emin Kaya, babasının yaşadığı bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle çektiği acıları azaltmak için bir aparat tasarlamaya başladı. Konuyla ilgili birçok yerden araştırma yapan Kaya, piyasalarda bulunan ürünleri inceleyip bu ürünlerin kullanım amaçlarını, nasıl kullanıldıklarını, dezavantajlarını ve avantajlarını belirleyip omurga aparatı tasarladı

Kaya, tasarladığı bu aparatla Semra- Enver Yücel Vakfı tarafından bu yıl ilki düzenlenen Genç Girişimciler Yarışmasına başvurdu. SEY Vakfı tarafından düzenlenen ve Türkiye çapından 200'den fazla liseli öğrencinin başvuru yaptığı yarışmada Kaya; acıyı dindiren ve ağrıyı azaltan omurga aparatı projesi ile gelecek vaat eden özel ödüle layık görüldü.

Mehmet Emin Kaya'nın babası Mahsun Kaya, Erciş'in Kışla Mahallesi'nde ikamet ettiğini belirterek, "Bel fıtığı rahatsızlığından dolayı çok acı çekiyordum. Oğlumda bunu görünce bir şeyler yaymaya çalıştı. Bu omurga aparatını yaptı ve Semra- Enver Yücel Vakfı tarafından özel ödüle layık görüldü" dedi.

Muradiye Alpaslan Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Kaya ise girişimcilik üzerine araştırmalar yapmayı sevdiğini belirterek, "Babamdaki bel fıtığı ve bel ağrıları üzerine çeşitli araştırmalar yaptım. Araştırmalarımda hali hazırda piyasalarda bulunan malzemelerin eksik kaldığı noktasını araştırdıktan sonra projemiz Semra- Enver Yücel Vakfı'nın genç girişimciler yarışmasına başvurdum. Yarışmada elde ettiğim başarıdan sonra bana destek vereceklerini, ileriki hayatımda benimle birlikte bu yolda olacaklarını ifade ettiler. Destekler için Semra Enver Yücel Vakfı'na teşekkürlerimi iletiyorum. Devletime ve milletime daha faydalı işlerle hizmetlerde bulunmak benim için en büyük ödüldür. Bel fıtığı ve bel sorunlarına mustarip insanlara çözüm olabilmek benim için şimdilik en büyük mutluluk ve ödül olacak. İleriki hayatımda farklı sorunlara da çözüm bulabileceğim konusunda kendime güveniyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mehmet Emin Kaya Enver Yücel Muradiye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title