Haberler

Ayvalık Belediyesi 6 Ayda 3 Bin 58 Can Dosta Dokundu

Güncelleme:

Ayvalık Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, 2023 yılının ilk 6 ayında 3 bin 58 can dosta dokundu, kısırlaştırdı, tedavi etti, aşıladı ve yaşattı. Ayvalık'ta toplam 527 hayvan kısırlaştırıldı ve 2 bin 531 hayvana sağlık hizmeti verildi.

Ayvalık Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü 2023 yılının ilk 6 ayında 3 bin 58 can dosta dokundu, kısırlaştırdı, tedavi etti, aşıladı ve yaşattı.

Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, 6 aylık istatistikleri paylaştı. Yılın ilk altı ayında 3 bin 58 can dost tedavi edildiği Ayvalık'ta 362 kedi, 165 köpek olmak üzere toplam 527 hayvan kısırlaştırıldı.

1455 kedi ve 1076 köpek olmak üzere toplam 2 bin 531 hayvana sağlık dokunuşunda bulunan ekipler, acil müdahale, iç dış parazit ve tedavi süreçlerini titizlikle yönettiler.

Ülke genelinde sokak canlısı popülasyonun ve nüfusa oranının en yüksek olduğu kentlerden biri olan Ayvalık'ta, sokak hayvanları ile ilgili çalışmaları 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği dahilinde sürdürdüklerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 2023 yılının ilk 6 aylık süresince toplam 3 bin 58 can dosta dokunmuş olmanın İlçe Belediyesi imkanlarıyla önemli bir başarı olduğunu belirtti.

Ayvalık Belediyesi Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen 3 bin 58 can dostu ve barınağın diğer sakinlerinin de sahiplendirilmesinde daha duyarlı olunması gerektiğini ifade eden Başkan Mesut Ergin "Vatandaşımızdan Bizim Masa birimimize, çağrı merkezimize, direk başvuruyla ve Whatsapp hattımıza bildirilen yaklaşık 1500 talebe geri dönüş sağlanmıştır. Ayrıca; 6 aylık süreçte Mama Makinemizde ürettiğimiz günde ortalama 150 kilogramdan yaklaşık 27 ton mama da sokak hayvanları için kullanıldı. Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda iyi niyetli hayvanseverlerimiz ile koordineli çalışmalarımız devam etmektedir ve bu koordinasyon bizim için çok değerli. Hayvanseverlerden gelen tüm yardım ve destekler için de hepsine teşekkür ediyorum." dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ayvalık Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title