Haberler

Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliğiyle 'Şehrimde Dört Hafta' projesi tamamlandı

Güncelleme:

Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliğiyle yaşama geçirilen 'Şehrimde Dört Hafta' projesi tamamlandı. Projeyle depremzede ailelere moral desteği verilirken, kentin tarihi ve önemli merkezleri de tanıtıldı.

Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliğiyle yaşama geçirilen 'Şehrimde Dört Hafta' projesi tamamlandı. Projeyle depremzede ailelere moral desteği verilirken, kentin tarihi ve önemli merkezleri de tanıtıldı.

Atakum Belediyesi tarafından sosyal, psikolojik ve hukuksal alanlarda kadınlara destek olmak amacıyla hizmete açılan Özgecan Kadın Danışma Merkezi, kentte yaşayan kadınların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Kadınların toplum hayatında karşılaştıkları sorunlarla baş edebilmeleri için eğitici, geliştirici, koruyucu, rehberlik ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulduğu merkezde, Atakum'a gelen depremzede aileler için dört hafta boyunca süren 'Şehrimde Dört Hafta' isimli proje yaşama geçirildi.

Deprem bölgesinden Atakum'a gelen anne, çocuklar ve isteğe göre eşlerin de faydalandığı projede ailelere moral desteği verilirken, Samsun'un tarihi ve önemli noktaları tanıtıldı.

Projenin ilk haftası, "Birlikte Eğleniyoruz" başlığıyla yapıldı. Etkinlikle anneler ve çocukları; halat çekme, çuval yarışı, mendil kapmaca gibi oyunlar oynayarak eğlendi. Çocuklara özel hazırlanan kukla atölyesinin yanı sıra yüz boyamayla da çocuklar keyifli iki gün geçirdi. İkinci haftada yapılan "Sanatla Buluşuyoruz" etkinliğinde 'Nasreddin Hoca' oyunu sahnelendi.

Üçüncü hafta ise Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi'nde "Birlikte Çikolata Yapıyoruz" etkinliğiyle katılımcılar çikolata atölyesinde, çikolata yapımı öğrendi. Son haftada ise katılımcılar, Atakum Sahili, Amisos Tepesi, Bandırma Vapuru Müzesi ve Oyuncak Müzesi rotasında ziyaretlerini yaptıkran sonra Ömer Halisdemir Parkı'nda sertifika töreni için bir araya geldi. Törende; Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Yalnız, projeye katılanlara sertifikalarını takdim etti.

Kaynak: ANKA / Yaşam

Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title