Haberler

Akdağ'da Çiğdemler İki Ay Erken Açtı

Kütahya’nın 2120 rakımlı dağı Akdağ’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yüzünden çiğdemler çiçek açtı.

Kütahya'nın 2120 rakımlı dağı Akdağ'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yüzünden çiğdemler çiçek açtı. Çiğdemleri toplayan Ahmet Yılmaz yaşanan olayın normal olmadığını ve geçen yıl bu zamanlarda bölgede 1 metreden fazla kar olduğunu söyledi. Yılmaz, "Baharın müjdecisi olarak bilinen çiğdemlerin çiçeklendiğini gören çiftçiler, toprağın ısındığını ve tarım işlerine başlanması gerektiğini anlarlardı. Ama son bu yıl kış ortasında çiğdemler açmaya başladı. Doğanın uyanmasına şahitlik etmek çok güzel ama yalancı bahara aldanan meyvelerimizi soğuk vurmaz. Ayrıca bu yıl kar yağmamasından dolayı Gediz ve Şaphane ilçelerimizde su kaynakları beslenmiyor. İnşallah kısa sürede özlenen kar yağışı gerçekleşir" diye konuştu.(YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kütahya Akdağ Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title