Haberler

53 yapının yandığı köyde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor

Güncelleme:

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde geçtiğimiz hafta çıkan yangında 53 yapının etkilendiği bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Yangın sonrasında yeni evlerin yapılacağı alanlarda zemin etüt çalışmaları yapılacak.

53 yapının yandığı köyde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor

KASTAMONU - Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde geçtiğimiz hafta çıkan ve 53 yapının etkilendiği bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Olay, 25 Ekim Çarşamba günü Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangında evlerini birbirine bitişik olması nedeniyle yangın başladı. İl ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü arozözleri ile Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterle müdahale edilen yangında uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

230 hane olan Yağcılar köyünde çıkan yangın sonrasında 44'ü tamamen yıkık durumda 7'si ağır hasarlı, 2'si de az hasarlı 53 yapı yanarken 48 hanede kullanılamaz hale geldi.

Yangın sonrasında Kastamonu İl Özel İdaresine ait 2 iş makinesi ve 4 kamyon ile yangın alanında hasar kaldırma çalışmalarına başladı.

Yağcılar Köyü Muhtarı Osman Namlı ve Yağcılar Köyü Dernek Başkanı Nejdet Aykırıoğlu, "Devletimiz yetkilileri ve kurumları yangının başladığı ilk dakikalardan bugüne kadar hep yanımızda oldular. Yangını söndürme çalışmalarında özellikle Tosya Orman İşletme ve Belediye itfaiye ekipleri fedakarca çalıştılar. Yardım konusunda Kızılay ekiplerimiz ve derneklerimiz her türlü desteği verdi" dediler.

Yangın alanında enkaz kaldırma çalışmalarının sonlandırılması ile birlikle yeni evlerin yapılacağı alanlarda zemin etüt çalışmalarının yapılacağı açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kastamonu Tosya İnşaat Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title