Haberler

YARSAV'dan Cumhuriyet Gazetesine Ziyaret

Güncelleme:

YARSAV Başkanı Murat Arslan, Fransız Charlie Hebdo Dergisinin karikatürlerini yayınlayarak tepki çeken Cumhuriyet Gazetesini ziyaret etti.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, Fransız Charlie Hebdo Dergisi'nin karikatürlerini yayınlayarak tepki çeken Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti.

Akşam saatlerinde gazetenin merkez binasına gelerek destek ziyaretinde bulunanlar arasında YARSAV Başkanı Murat Arslan'ın yanı sıra Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve üyeleri de vardı. Murat Arslan ve beraberindekiler gazete yöneticileri ve çalışanlarıyla görüştü. Ziyaret sonrası açıklama yapan Arslan ifade özgürlüğünün çağdaş demokrasilerinin vazgeçilmez bir değeri olduğunu söyleyerek, "Basın özgürlüğü de bunun en önemli parçasıdır. Ancak çağdaş demokratik devletlerde olabilecek bu ifade özgürlüğü kavramı maalesef bizde her geçen gün daha totaliterleşen bir rejim olduğundan dolayı maalesef bizde ifade özgürlüğü kavramı bunların sözlüklerinde yer yok. Bir yargı örgütü olarak biz her zaman bu mücadeleyi verdik. İfade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesiyle birlikte en önemli değerlerden birisidir. Biz bu mücadeleyi hep verdik" dedi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise basın özgürlüğüne yargı üzerinden baskı yapıldığını savunarak, "Basın yargı üzerinden güdümlü bir şekilde tutulmak isteniyor. Bugün Cumhuriyet gazetesine yapılanlar yargı üzerinden yapılan bu baskıları bir hukuk devletiyle, demokratik bir hukuk devletinin varlığı ile bağdaştırabilmek mümkün değildir. Bu anlamada yargı örgütleri olarak basın özgürlüğüne destek ve ilkelerinden ödün vermeyen Cumhuriyet gazetesine destek için buradayız" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Murat Arslan ve beraberindekiler gazete binasından ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ali demir:

yarsav basın özgürlüğü he müslümanlara hakaret edeceksınız basın özgürlüğü dıyeceksınız sizler ömür boyu bu memlekete yönetime gelemıyeceksınız size inat bir daha akp veya bdp dıyeceğiz göreceksınız

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title