Haberler

Yarışın Galibi İspanyol Bisikletçi

44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun Antalya -Alanya Etabını, İrlanda'nın Csf Group Navigare Kulübü'nden Ariel Richeze Maximiliano Birinci Bitirirken, Genel Klasmanda İspanya'nın Karpin Galicia Takımından Dapena David Garcia 1. Oldu.

44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun Antalya-Alanya etabını, İrlanda'nın CSF Group Navigare Kulübü'nden Ariel Richeze Maximiliano birinci bitirirken, genel klasmanda İspanya'nın Karpin Galicia takımından Dapena David Garcia 1. oldu.

Antalya-Alanya arasında koşulan 169 kilometrelik turun son etabını 114 sporcu tamamladı. Bu etabın sonunda İrlanda'nın CSF Group Navigare takımından Richeze Ariel Maximiliano, 3.56.44'lük derecesiyle birinci oldu. Etabı aynı süre ve tekerlek farkıyla Çek Cumhuriyeti'nin PSK Whirlpool Kulübü'nden Andre Schulze ikinci, Lüksemburg'un Astana takımından Assan Bazayev ise üçüncü bitirdi.

İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndan 13 Nisan Pazar günü başlayan ve Alanya'da sona eren yarışta, genel klasmanda birinciliği ise İspanya'nın Karpin Galicia Takımından Dapena David Garcia elde etti.

Yarışta derecelere giren sporculara ödül ve madalyaları törenle verildi. Törende konuşan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e katılımından dolayı teşekkür etti.

Başesgioğlu, "Bu tur, gerek katılım açısından gerekse Türkiye'nin güzelliklerini dünyaya tanıtım açısından çok önemli olmuştur" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ileride Fransa Bisiklet Turu'na rakip olabileceğini belirtti.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da katılımından dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür ederek, "Yıllar sonra 44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu'na, Cumhurbaşkanımızın katılmasından dolayı şükranlarımızı sunarız" diye konuytu.

Turun galibi olan Dapena David Garcia'ya sarı mayosunu Cumhurbaşkanı Gül verdi. Federasyon başkanı Emin Müftüoğlu da törende Gül'e bisiklet hediye etti.

Bu arada, bisikletlerin finişe girdiği sırada arka gruptaki bir yarışçının kontrolünü kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada 12 sporcu yere düştü. Çeşitli yerlerinden yaralanan 3 sporcu, Alanya'daki hastanelerde tedavi altına alınırken, 9 sporcuda da hafif sıyrıklar oluştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title