Haberler

Korkunç İddia! Yarış Atları Sucuk mu Oluyor

Güncelleme:

TJK'nın kurucularından Onur Yetkin, sakatlık dahil çeşitli nedenlerle koşamayan atlarını, bakmaları için güvenip bazı kişilere verdiğini; ancak atların eti için kesildiklerini söyledi.

Türkiye Jokey Kulübü kurucularından, birçok yarış atı bulunan Onur Yetkin, sakatlık dahil çeşitli nedenlerle koşamayan atlarını, bakmaları için güvenip bazı kişilere verdiğini; merak edip gittiğinde ise eti için kesildiklerini öğrendiğini söyledi.

ETİ İÇİN KESİYORLAR İDDİASI

Çok sayıda ünlü yarış atının sahibi olan Onur Yetkin, artık binilmeyen, koşamayan yarış atlarının eti için kesildiğini öne sürdü. Yetkin şu anda ayağı sakat olduğu için koşamayan 3 yaşındaki 'Babacığım' adlı İngiliz atının, ondan sevgisini eksik etmeyecek sıcak bir yuva aradığını ve ücretsiz vereceğini söyledi.

Türkiye Jokey Kulübü Şirinyer Hipodromu'nda hayvansever derneği temsilcileri ile bir araya gelen ve onlardan yardım isteyen at sahibi Onur Yetkin, bakılması için karşılıksız verdiği, koşamayan yarış atlarının eti için kaçak olarak kesildiğini öğrendiğini söyledi. Yetkin, "Benden bakmak için isteyenlere güvenerek verdiğim; Doremi, Epik Story, Özde Laik, Kuzuların Tonu, Uluç Reis, Donna Klara isimli İngiliz atlarımın akıbetini merak edip gittiğimde, verdiğim insanlarda bulamadım. Daha sonra yaptığımız araştırmalarda, kaçak olarak eti için kesilmek üzere satıldığını öğrendim. At sahiplerinden bunları bakmak amacıyla alanlar, kesilmek üzere satıyor. Haraya gelip 'Ben atlara bakacağım' diyenler içinde kasaplar da oluyor. Ben onlara asla at vermiyorum" dedi.

BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Hem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na hem de yarış atı sahiplerine çağrıda bulunan Yetkin, "At sevgisi sadece yarışlardan para kazanmak değildir. Bu işe para kazanmak umudu ile gelen ve at sahibi olanlar, at uzun süre yarış kazanamayınca ve ayda 3 bin 500 TL tutan gıda masrafı karşılamayınca, onları ucuz fiyata satıyorlar" dedi. Yetkin, dünyada, haralarında at yetiştirip satan tek ülkenin Türkiye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olduğunu belirterek, "Bakanlık öncelikle sakatlanan ya da güçten düştüğü için koşamayıp emekliye ayrılan yarış atları için bir çiflik kursun, onları iğdiş etsin. Onların kaçak kesime gidip et, sucuk, kıyma olmak yerine günde önlerine 3-5 kilo ot koyularak yaşamalarını sağlasın" diye konuştu.

At sahibi Onur Yetkin'in çağrısına sessiz kalmayacaklarını dile getiren Hayvan Hakları Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder ve Fedarasyon Basın Sözcüsü Şule Baylan, değeri milyon liralarla ifade edilen yarış atlarının, para kazandırmadıklarında bir çöp gibi atıldığını ve satıldığını belirterek, "Yarış atlarının; yarış hayatı bittiğinde, güçten düşdüğünde korunması ile ilgili hala bir yasa yok. Bu atlar kanun dışı yollarda kesilip, etleri satılıyor. Onların mutlaka bakılabilecekleri ve yaşlılıklarını rahat geçirebilecekleri yerler yapılmalı. Atların bakımı ve korunmasının, yeniden çıkarılması çalışmaları süren Hayvan Haklarının Korunması Yasası'nda yer alması için mücadele başlatacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Jokey Kulübü Şirinyer İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

Esesli:

Keşke bakacak yerim olsa da bir tane de ben alıp bakabilsem. Onur Beyi hassasiyetinden dolayı kutluyorum. Devletimizin bu konuda acilen çözüm üretmesi gerekmektedir.

4
1
yanıtYanıtla
selim kaya yı nasıl bilirsiniz:

At yarışları devlet eliyle oynatılan kumardır.

5
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

sıkıntı yok yeriz, yemediğimiz bir et değil

2
3
yanıtYanıtla
ist:

insanlıktan nasip yok

3
1
yanıtYanıtla
bawer:

Keşke 1 tane bana verseler yerim var ben bakarım.

2
0
yanıtYanıtla
Gerçekleri konuşan Juri üyesi:

valla bilmiyorum ama kasaptan kıyma alıyorum üç seferdir ne kıyma kokusu var ne bir et kokusu nede tadı var şüpheleniyorum acaba mı diyorum

2
0
yanıtYanıtla
svs:

hangi şehirde çok olay oluyor kesin eşşek eti at eti yamakten kaynaklanıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title