Haberler

Yargıtay, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'ne Onay Verdi

Güncelleme:

Yargıtay Başsavcılığı, TKDP'nin isminde ve tüzüğünde yer alan "Kürdistan" isminde Anayasa'ya aykırılık görmedi ve partinin kuruluşuna onay verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, isminde "Kürdistan" olan ilk siyasi partiye onay verdi. Yargıtay, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'nin isminde ve tüzüğünde yer alan "Kürdistan" isminde Anayasa'ya aykırılık görmedi ve partinin kuruluşuna izin verdi.

ANAYASA'YA AYKIRI DEĞİL

Başsavcılık, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'nin isminde ve tüzüğünde Anayasa'daki hükümlere aykırılık görmedi. Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) kuruluş dilekçesini verdiğinde gözler İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na çevrilmişti.

"IRAK İLE BAĞLANTIMIZ YOK"

T-KDP, ilk vizeyi İçişleri Bakanlığı'ndan almıştı. Ancak partinin siyasi yaşamını devam ettirebilmesi için Yargıtay Başsavcılığı'nın tavrının ne olacağı önem kazanıyordu. Yargıtay Başsavcılığı, T-KDP'nin ismi ve tüzüğünü inceledikten sonra Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası'na aykırılık bulunmadığını kabul etti ve partinin kuruluşuna onay verdi. Kurucu Genel Başkanlığını Mehmet Emin Kardaş'ın yaptığı T-KDP, bağımsız Kürdistan'ı hedeflemekle birlikte Mesud Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi ile bir ilişkisi bulunmadığını da savunuyor.

ÖRNEK ALINAN 3 İSİM

Ancak partinin önder olarak gördüğü siyasi isimlerin başında Mesud Barzani'nin babası ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin kurucusu Mustafa Barzani geliyor. Dersim isyanından sonra idam edilen ve bu isyanın liderlerinden olan Seyid Rıza da önder kabul edilen isimler arasında.

İSMİ KÜRTÇE VE RENKLERİ SARI, KIRIMIZI, YEŞİL

Amblem olarak Ağrı Dağı'nın ardından doğan Güneş'i seçen T-KDP, günlük faaliyetlerinde ismini Kürtçe yazarken, afişlerinde sarı, kırmızı ve yeşil renkleri kullanıyor. Amblem olarak Ağrı Dağı'nı kullanan Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'nin önder olarak gördüğü isimlerden biri de IKDP 'nin kurucusu Mustafa Barzani.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İçişleri Bakanlığı Yargıtay Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (48)

wanlı:

herbiji kurdistan yavaş yavaş

21
23
yanıtYanıtla
kadituran:

demokrasi adına güzel bir karar çok olumlu

20
21
yanıtYanıtla
sivaslı:

kardeş kendi devletimizi kurmakta haklıyız diyorsunuzda doğudaki kürt memurlar batıya kaçmak için 40 takla atıyor. Memur öğretmen sağlıkcı yetiştiren yok adam 10 çocuk yapıyor 5''i düzgünse 5''i hapçı tozcu hırsız oluyor. Kendi devletini kurdun ne ile yöneteceksin kendini? silah zoruylamı bir arada tutacaksın insanları? öyle anadolunun gariban Türkleri size her tür hizmeti veriyor 3 kuruş için devlet olduğunuz zaman artık o uyuşturucu kaçakçılarınız size matematik dersi verir hastanede ameliyat eder. Çok nankörsünüz gerçekten. Devlet koymuş 2 yıllık şark görevi bütün memurunu yolluyor oraya adamları sığdırmaz ediyorsunuz. Havaalanı yapıyor iş makinalarını yakıyorsunuz. 100 kişi birleşip doktora saldırıyorsunuz faturanızı verginizi Türklere ödediyorsunuz. Doğudan uyuşturucuyu getirip ilkokul çağındaki Türk çocuklarını zehirliyorsunuz. Faşistinde ırkçınında ayrımcınında kralı sizsiniz.

32
8
yanıtYanıtla
mufakasi:

şu kürdistanı kursanızda bizde sizden kurtulsak ozaman anlarsınız Türkiyenin kıymetini şimdi herşey beleş ozaman Kendi ülkenizde tam töre ve inacınıza göre yaşarsınız..BENİM MÜSLÜMANLIK İNANCIMDA VATANA MİLLETE TOPRAGA İHANET YOKTUR BEN MÜSLÜMANIN DEYİPTE AYRILIK FİTNESİ ÇIKARANLARIN Allah cc Şu ramazanlar hürmetine Hem ahirette hem bu dünyada gahhar ismi şerifiyle kahretsin.

7
32
yanıtYanıtla
bitlisli:

GİDİN İŞİNİZE KÜRTLER CANDIR HER HAKLARINI ALANA KADAR CANINIZ SIKILMAYA DEVAM EDECEKTİR

10
24
yanıtYanıtla
nebuyusuf.konya380@hotmail.com:

evvel olan ınsanlık degıl mı neyın mantıgıyla yazıldı bu ..

yanıt0
yanıt0
emre:

tühhh yazıklar olsun

20
12
yanıtYanıtla
HEWLER:

HAYALDI GERÇEK OLDU ZORUNUZA GITMESIN KARDAŞ

16
14
yanıtYanıtla
MEEEEE:

biji Erdoğan önder erdoğan

12
16
yanıtYanıtla
zara:

Kürt, Kurdistan ve Kürtce kelimelerde rahatsiz olan herkeseCaniniz cehnema

15
10
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title