Haberler

Yargıtay Onursal Üyesi Akdoğanlı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yaşamını yitiren Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi ve Anayasa Mahkemesi onursal üyesi Ahmet Oğuz Akdoğanlı için tören gerçekleştirildi.

Yaşamını yitiren Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi ve Anayasa Mahkemesi onursal üyesi Ahmet Oğuz Akdoğanlı için tören gerçekleştirildi.

Yargıtaydaki törene, Akdoğanlı'nın (88) ailesi, yakınları ile Yargıtay üyeleri ve çalışanları katıldı.

Yargıtay Başkanvekili Seyit Çavdar, törende yaptığı konuşmada, Akdoğanlı'ya son görevlerini yerine getirmek için toplandıklarını belirterek, onun manevi huzurunda saygıyla eğildiğini söyledi.

Akdoğanlı'nın görünen varlığını son yolculuğuna uğurladıklarını ifade eden Çavdar, "Geçmişteki hizmetleri, hukuka katkıları ve manevi varlığı kalıcı olup, hep bizlerle yaşayacaktır. Minnet duygularımızı ifade ederken, kendisini hukuka adamış, yargıya unutulmaz hizmetler vermiş merhum meslektaşımıza rahmet, ailesine, yakınlarına, meslektaşlarına, dostlarına başsağlığı diliyorum. Önünde saygıyla eğiliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

Akdoğanlı'nın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek.

Akdoğanlı'nın özgeçmişi

Kastamonu'da 1928'de dünyaya gelen Akdoğanlı, 1951'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 1954'te Kastamonu hakim adayı olarak göreve başladı. Akdoğanlı, değişik il ve ilçelerde savcılık ile hakimlik yaptıktan sonra 1964'te Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcılığına, 1971'de Genel Müdür Başyardımcılığına, 1973'te Genel Müdürlüğüne atandı.

Yüksek Hakimler Kurulunca 1977'de Yargıtay üyeliğine seçilen Akdoğanlı, Yargıtay Birinci Hukuk Dairesi üyesiyken 23 Mart 1987'de Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine seçildi ve 19 Kasım 1993'te emekli oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Ahmet Oğuz Kastamonu Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title