Haberler

Yargıtay Başkanı: Seçimlere Karışmayın, Polemiğe Zorlamayın

Güncelleme:

Adli yıl açılışında konuşan Yargıtay Başkanı Ali Alkan, sert mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Hükümet'in Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuşturulduğu için protesto ettiği adli yıl açılış törenine yargı tam kadro katıldı.

Yargıtay Başkanı Alkan yaptığı konuşmada "Yargı üzerinde baskı oluşturulmak istenmektedir." diyerek yargı içinde yapılacak seçimlere müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi. Alkan ayrıca "Yargıyı yıpratmak kimseye bir yarar sağlamaz. Adaletin güçlçü olması hakimler için değil herkes için güvencedir. Bu husus hiç unutulmamalı yargı mensupları polemiğe zorlanmamalıdır." mesajını da verdi.

İşte Alkan'ın o açıklamaları:

* Yargıtay Kanunu ve HSYK Kanunu'nda yapılan değişiklikler ile, yargıya müdahale girişimleri, sorunları çözmekten çok, arttıracak niteliktedir.

* Yargı bağımsızlığına müdahale niteliği taşıyan konularda yargının susmasını beklemek, ancak demokrasiye, kuvvetler ayrılığına, hukukun üstünlüğüne gerçek anlamda bağlılığın yaşandığı ortamda haklılık kazanabilir

* Yargının sukunet ihtiyacına gerekli özen gösterilmiyorsa veya bu ihtiyaç umursanmıyorsa sessizliğini korumak nasıl mümkün olacaktır. Mehabet dediğimiz olgu biraz da muhataplardan beklenmesi gereken bir özene işaret etmez mi.

"BİZİ POLEMİĞE ZORLAMAYIN"

* Yargıyı yıpratmak kimseye bir yarar sağlamaz. Adaletin güçlçü olması hakimler için değil herkes için güvencedir. Bu husus hiç unutulmamalı yargı mensupları polemiğe zorlanmamalıdır.

"HAKİMLERİ SİYASETTE KONU YAPMAYIN"

* Hakim önüne gelen davada görüş ve inançlarından sıyrılarak günlük siyasetin ve tartışmaların etkisinden uzak kalarak karar verilmelidir. Hakimlerin siyasallaşması siyasallaştırılmak istenmesi veya siyasete konu yapılması görevlerine yansıtmadıkları bireysel görüşlerinden dolayı ayrıcılığa tabi tutulması hukuk devletinde kabul edilemez. Hakim ve savcılar menfaat ve baskı gruplarından herhangi bir beklentiyle de karar veremezler.

"ÖZEL AMAÇLA YASA ÇIKARMAYIN TEHLİKELİ"

* Yasalar soyut ve genel olarak hazırlanır temel hukuk ilkesine karşın özel amaçla yasa çıkarma anlayışı aynı yasalarda sık sık değişiklikler yapılması ve yasalar çıkarılırken anayasaya uygunluğu konusunda gerekli özenin gösterilmemesi adalete olan güveni sarsmakta yargı ve yönetimde de tıkanmalara neden olmaktadır. Bu ülkemizin ve milletimizin barışı ve huzuru için tehlikeli bir durumdur,

"KADINA ŞİDDET İNSAN HAKLARI SORUNU"

* Önceki yıllarda da dikkat çektiğimiz ve bir asayiş sorunu olmanın ötesinde cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları sorunu olarak ele alınması gereken kadına karşı şiddet olgusu ve her türlü çocuk istismarı maalesef ciddiyetini korumaktadır. Gençliğimizi tehdit eden uyuşturucu kullanımı giderek artmakta kullanım yaşı hızla düşmekte ve kullanıcılara yönelik tedavi hizmetleri bir mahkeme ilamına bağlı olduğunda bile etkin olamamaktadır.

"BAŞINIZI DİK TUTUN, TENEZZÜL ETMEYİN"

* Başka ilk derece mahkemelerinde görev yapanlar olmak üzere tüm meslektaşlarıma sesleniyorum. Hakim ve savcı olmak bizim için en büyük onur ve şeref kaynağıdır. Hiçbir makama, unvana ve göreve tamah ve tenezzül etmeyiniz yargının hepimizin bildiği iç sorunlarını kendi içinizde kendiniz çözünüz. Görevizine ve temsilinize müdahale ettirmeyiniz. Bağımsızlık ve teminatınıza el uzatan hiçbir çözüme rıza göstermeyiniz başınızı dik tutunuz.

"YÜZ AKIMIZSINIZ"

* Sizler ülkemizin farklı köşelerinde üstün vasıflarınız mütevazı yaşamınız ve vicdanlarınızdan süzdüğünüz kararlarınızla yargının yüz akısınız. Mesleki dayanışmanızı ortaya koyma biçimlerinizi çok sesliliğinizi ve mesleki örgütlenmelerinizi takdirle izliyodr sizleri sevgi ve saygıyla kucaklıyorum.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ali Alkan Yargıtay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (77)

Z. BAŞER:

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın katılmadığı bu törenin hiçbir kıymeti yoktur.

20
17
yanıtYanıtla
Saliha Keskin:

Asıl siyasete karışan sizsiniz. Ata''nızdan beri kurduğunuz o saltanat dünya liderimiz sayesinde yerle yeksan oldu :))

24
13
yanıtYanıtla
tufan:

yıllardır solla birlikte sırt sırta çalışarak kararlar verdiniz bu milletin seçtiği cuhurbaşkanını zamanında şiir okudu diye cezalandırdınızşimdi soruyorum size bumu tarafsızlık

19
17
yanıtYanıtla
BERTİZLİ:

BİZLERİ SİYASETE ALET ETMEYİNİZ DİYOR BEYEFENDİ SENİN SAVUNDUĞUN FEYZİOĞLU CHP GENEL BAŞKANI GİBİ KONUŞUYOR. BUNLAR HAKKINDA BİR YORUM YAPSAYDIN HOCAAAAAAAAAA

22
14
yanıtYanıtla
CEMAL01:

BU AKP NASIL BİR PARTİ ASKERİ SAVCIYI POLİSİ NE HALE GETİRDİ ALLAH ŞU İNSANLARI UYANDIRSIN UYKUSUNDAN.

23
13
yanıtYanıtla
horozyusuf_20_fb@hotmail.com:

chp nin kontrolündeyken iyiydi diyorsun halkın yararına ama chp nin teorilerine uymayan herşey anayasa mahkemesinde iptal ediliyordu iyiydi bırakın bu ayakları eğer yargıda bir ayıp varsa bu tam 80 yıl boyunca yargıyı istediği gibi kullanan chp nin ayıbıdır. gene chp gibi terörist tavır içinde bi yargı olsa bu ülkede iç savaş çıkar akıllı olun eşitlik özgürlük sadece size ait değil herkeze geçerli işinize geldiği gibi yorumlamayın

yanıt0
yanıt0
ERKAN:

YAVV ASIL SİYASET YAPAN SİZSSİNİZ YUKARIDAKİ AÇIKLAMALARINIZ SİYASET ÜZERİNE METİN FEYZİOĞLUNUN BUNDAN ÖNCEKİ KONUŞMASI TAMAMEN SİYASİ SİZ DİYORSUNUZKİ BİZE KİMSE KARIŞAMAZ BİZ KANUNLARI KENDİMİZ YAPARIZ YOK BÖYLE BİŞEY ONLAR ESKİ TÜRKİYEDE KALDI ARTIK

17
17
yanıtYanıtla
nuri bicer:

bozuk yargı. işini yap siyaset yapma. siyaseti siyasetici yapsın

19
13
yanıtYanıtla
YİLMUT:

AKP yandaşları yorumları ile yargıya ver yansın ediyorlar. . . anlaşılır gibi değil. . . cumhıurbaşkanı ve yargı tamamen tarafsıoz olmalıdır. . . bu milleti bir kısmı bunu idrak edemedi. . . HSYK ya karışan hukuk kurallarını hiçe sayan yargıyı hiç tınlamayan bir hükümet vardı. . . verilen hakim kararlarını bile uygulamadılar. . . yasak diyen yargı kararlarına bile itiraz ettiler. . . mecliste çoğunlukları ile herşeyi örtbas edebileceklerini düşünen bir hükümete sahibiz. . . İŞTE AÇILIŞTA kelimesi kelimesine doğru söylenen leri bile beğenmeyen yenkit eden bir yandaş yalaka takımının yorumlarına burada tekrar şahit oluyoruz. . . yargı ONLARA GÖRE OLMALI ki istedikleri gibi at koşturabilsinler. . . seçimlerde de bunu canlı örneklerini defalarca yaşadık ve gördük. . .

11
21
yanıtYanıtla
fırat:

adam hem siyasetle yargı ayrı olmalı diyor hemde konuşmacısı MF nin chp sözcüsü gibi davranmasını görmüyor duymuyor. Allah sizin belanızı versin emi.

13
18
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title