Haberler

Yardım Dernekleri, Bayramda Çocukları Sevindirecek

Güncelleme:

Farklı coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerine el uzatan dernekler, Ramazan Bayramında, aralarında yetimlerin de bulunduğu Türk ve Suriyeli çocuklara bayramlık giydirecek.

CEM GENCO - İHH İnsani Yardım Vakfı, Yardımeli Derneği, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği ve İyilik-Der Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Ramazan Bayramı'nda, Suriyelilerin de aralarında bulunduğu yetim çocukları sevindirecek.

İyilik-Der Reyhanlı Temsilcisi Şahabettin Saraç, AA muhabirine, ilçede ihtiyaç sahibi Türk ve Suriyeli aileleri tespit edip, 500 çocuğu giydirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Saraç, "Bayramlar, birlik ve beraberlik günleridir. Kendi çocuklarımızın bayramlığını düşündüğümüz gibi yardıma ihtiyacı olan çocukları da düşünmeliyiz" dedi.

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Suriye koordinatörü Abdulhakim Bayram da Ramazan Bayramı'nda Şanlıurfa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay'da, Suriyeli ve Türk yetim 500 çocuğa bayramlık dağıttıklarını kaydetti.

Yetim çocukların yüzünü güldürmek istediklerini vurgulayan Bayram, Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde Türk ve Suriyeli 10 bin yetim çocuğa bayramlık giydireceklerini söyledi.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu da Suriye'deki saldırılarda yakınlarını kaybetmiş kimsesiz çocuklara hem Suriye'de hem de Türkiye'de yardım ulaştıracaklarını belirtti.

Bu yıl Ramazan Bayramı'nda, aralarında yetimlerin de olduğu Türkiye ve Suriye'deki 60 bin çocuğa bayramlık giydireceklerini anlatan Karacaoğlu, "Bayramı bayram gibi yaşamak için çocukların yüzünü güldürmeliyiz. Vakıf olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ekiplerimiz, çocukların bayramlıklarını hazırlıyor. Kardeşlerimizin sevincini paylaşmak güzel bir duygu" diye konuştu.

Yardımeli Derneği İl Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz da Hatay'daki yakınlarının yanında barınan yaklaşık 400 yetim Suriyeli çocuğa bayramlık dağıttıklarını belirterek, "Dernek çalışanlarımız, mahalleleri dolaşarak önceden tespit edilen evlerdeki kimsesiz çocuklara kıyafet ve çeşitli hediyeler veriyor. Ramazanın son günü çalışmayı tamamlayıp, çocukların sevincine ortak olmak istiyoruz" dedi. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title