Haberler

Yaratıcı Zeka Ürünleri Hayatı Kolaylaştırmak İçin Tasarlandı

Türk Patent Enstitüsü'nden son yıllarda tescil alan ilginç buluşlar arasında yüzmeye yardımcı şorttan iklimlendirilebilir ayakkabıya, sabun fotoselli musluktan güneş enerjisi ile çalışan şarj etme özellikli çantaya kadar onlarca buluş yer alıyor Yüzmeye yardımcı şort, kişiyi su yüzeyinde tutmaya yardımcı olmak amacıyla geliştirilen ekonomik, pratik ve kullanışlı bir üründen yapılıyor ve özellikle yüzme bilmeyen vatandaşların ilgisini çekiyor.

EFSUN YILMAZ - Türk Patent Enstitüsü'nden (TPA) son yıllarda tescil alan ilginç buluşlar arasında yüzmeye yardımcı şort, iklimlendirilebilir ayakkabı, sabun fotoselli musluk, güneş enerjisiyle çalışan ve şarj etme özelliği bulunan çantanın da olduğu çok sayıda buluş yer alıyor.

TPA'nın buluşlar derlemesinde günlük hayatı kolaylaştırmak ve güzelleştirmek amacıyla Türkiye'nin her bölgesinden sıra dışı öneriler bulunuyor.

Kurumdan tescil alan çalışmalar arasındaki yüzmeye yardımcı şort, kişiyi su yüzeyinde tutmaya yardımcı olmak amacıyla geliştirilen ekonomik, pratik ve kullanışlı bir üründen yapılıyor ve özellikle yüzme bilmeyen vatandaşların ilgisini çekiyor.

İklimlendirilebilir ayakkabı ve tabanı başlıklı buluş ise subap, nakil kanalları, çıkış uçları, aerosol kutusu ve tabandan oluşan sisteme dayanıyor. Sistem sayesinde mevsime göre sıcak veya soğuk hava ve hoş kokular ayakkabı tabanına iletiliyor.

El yıkamada kolaylık

El yıkama işlemini pratik hala getirmek ve zaman tasarrufu sağlamak amacıyla geliştirilen sabun fotoselli musluk ise sabun akışının musluk içinden otomatik olarak yapılmasını sağlıyor. Buluşun kapsamında sabun fotoseli ve sistemin manuel olarak yapılmasını sağlamak amacıyla buton da yer alıyor.

Güneş enerjisi ile şarj etme özellikli çanta ise dış yüzeyine güneş ışınlarını alabilecek bir solar pille çalışıyor. Güneş enerjisini solar pil ile elektrik enerjisine dönüştüren ve bağlantı kablosu ile bataryada depolayan sistem, enerjiyi şarj cihazına aktarıyor. Buluş, günlük hayatta kullanılan çok sayıda cihazın şarj edilmesine de olanak sağlıyor.

Dış mekan lambalarında haşere öldürücü sistem ise özellikle yaz aylarında açık havada rahat etmek isteyenlerin işini kolaylaştıracak. Buluş, dış mekanlarda kullanılan aydınlatma armatür lambasının altına takılan cihazdan oluşuyor. Çalışma enerjisini armatürde bulunan elektrik hattındaki kablo bağlantısı ile alan mekanizma çevredeki haşereleri öldüren bir de cihaz içeriyor.

Elektronik kredi kartı bir başka rahatlık

Alışveriş merkezlerinde kullanıma sunulmak üzere geliştirilen elektronik kredi kartı birden çok kredi kartı taşımaktan hoşlanmayanlara hitap ediyor. Tüm kredi kartı bilgilerinin tek karta yüklenerek kullanıcıya güvenli alışveriş yapma imkanı sunan elektronik kart, kredi kartları ile yapılan tüm işlemleri gerçekleştirebilmenin yanı sıra kredi kartından çekilecek paraya limit getirme, fatura ödeme ve havale işlemlerini yapabilme olanağını sağlıyor.

Ayrıca, son yıllarda TPA'dan tescil alan ilginç buluşlar arasında sineksavar pike, kullan at soğutucu bardak, kendini temizleyen antimikrobik özelliğe sahip perde, ışıklı şapka, suda batmayan mayo, rüzgarlı havalarda sobadan sızan gazları önleyen cihaz, yangında yere iniş için sırt asansörü de bulunuyor. - İzmir

Kaynak: AA / Teknoloji

Türk Patent Enstitüsü Türkiye Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title