Haberler

Yaralı Yavru Tilki Tedaviye Alındı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde ormanlık alanda yaralı ve bitkin halde bulunan yavru tilki Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi kliniğinde tedaviye alındı.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde ormanlık alanda yaralı ve bitkin halde bulunan yavru tilki Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi kliniğinde tedaviye alındı.

Kumluca Belediyesi'ne ait Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi yakınlarındaki ormanlık alanda hayvanat bahçesi görevlileri tarafından yaralı ve bitkin durumda tilki yavrusu bulundu. Görevliler tarafından korumaya alınan tilki, daha sonra Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi kliniğine getirildi. Burada Kumluca Belediyesi'nde görevli veteriner hekim Sinan Ulusoy tarafından muayene edilen tilkinin, burun bölgesi ve arka ayaklarında yaralanmalar olduğu, açlık ve susuzluğa bağlı vücut direncinin düştüğü belirlendi. Yaraları pansuman edilerek dezenfekte edilen ve vücut direnci için serum bağlanılarak vitamin takviyesi yapılan tilki, daha sonra gözlem altına alındı.

Veteriner hekim Sinan Ulusoy, daha 1 yaşına gelmemiş olduğunu tahmin ettikleri yavru tilkinin vücudunda bazı yaralanmalar olduğunu, ayrıca aşırı sıcak, susuzluk ve açlık nedeniyle hayvanın bitkin düşerek yiyecek bulma amacıyla hayvanat bahçesi yakınlarına geldiğini düşündüklerini söyledi.

Görevliler tarafından yakalanan ve tedavisi yapılan tilkinin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Ulusoy, "Gözetim altında tutuyoruz. Tilki doğada kendi yaşamını idame edecek duruma geldiğinde Milli Parklar Şefliği ile görüşerek ortak karar doğrultusunda en uygun doğal ortamına geri bırakarak doğal yaşama kazandıracağız" dedi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kumluca Belediyesi Antalya ulusoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title