Haberler

Yangın Tatbikatında Kaçamayan Engellilere Zemin Kat Kolaylığı

Yalova Belediyesinde 3 ve 4. katlardaki birimlerde çalışan iki bedensel engelli, geçen ay gerçekleştirilen yangın tatbikatında binayı zamanında terk edemeyince görevlerini zemin katta yapmalarına karar verildi.

İSMAİL ERSAN - Yalova Belediyesinde 3 ve 4. katlardaki birimlerde çalışan iki bedensel engelli, geçen ay gerçekleştirilen yangın tatbikatında binayı zamanında terk edemeyince görevlerini zemin katta yapmalarına karar verildi.

Adana'nın Aladağ ilçesinde geçen yıl kasımda kız öğrenci yurdunda çıkan ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangın sonrası itfaiyeye kentte denetimlerin artırılması talimatını veren Belediye Başkanı Vefa Salman, geçen ay belediye binasındaki durumu görmek için tatbikat yaptırdı.

Belediyenin 3 ve 4. katındaki birimlerde görevli bedensel engelliler Burhan Karahasanoğlu ve Yusuf Kaymaz dışında tüm personel zamanında binadan çıkmayı başardı. Salman, tatbikatın ardından, iki engelli personelin, görevlerini zemin katta oluşturulan bölümde yapmaları talimatını verdi.

Salman, AA muhabirine, tatbikat sonrasında belediyedeki eksikliklerin tespit edilip gerekenin yapıldığını söyledi.

Yangına karşı kentteki yurtların denetlenmesinin ardından belediyede de tatbikat yapılmasına karar verdiğini anlatan Salman, "İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırmamız gerektiğini düşündüm. Tatbikatta personelin çoğu yangın merdivenini kullandı, diğerleri normal katlardan indi. Tatbikatta çok önemli bir eksikliği tespit ettik. O da üst katlarda çalışan iki engelli personelimizin durumu. Onlar tabii ki binayı uzun süre terk edemedi." dedi.

Burada bir noksanlık ve hata olduğunu bizzat gözlediğini ifade eden Salman, şöyle konuştu:

"Üst katlarda çalışan bu iki engelli personelimizi zemin kata indirdik. Bunun bütün Türkiye'de, kamu kurum ve kuruluşlarda, özel sektörde dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Sadece yangın değil bir deprem durumunda da bu önemli. Birimleri yukarı katlarda kaldı ama çalışmalarını zemin katta sürdürecekler. Gerekirse kendi işleriyle örtüşmezse, buradaki birimin personeli olarak çalışmaya devam edecekler."

"Herkes canının derdine düşmüştü"

Yazı İşleri Müdürlüğünde çalışan engelli Karahasanoğlu ise görev yaptığı birimin binanın 3. katında olduğunu belirtti. Karahasanoğlu, şunları kaydetti:

"Tatbikattan haberim olmadığı için herkes gibi panik yaşadım. Engelli olduğum için o anda kaçamadım. Ciddi sorunlar yaşadım çünkü herkes canının derdine düşmüştü. O anda bizi hatırlayan olmadı. Endişelendim. Zor bir zamandı. Başkanımız da bu durumu görerek bizi önemsedi ve zemin katta çalışma ortamı oluşturdu. Mutluyum, içimdeki o korku yok. En azından olası bir durumda canımı daha kolay kurtarabilirim. Kendimi daha güvende hissediyorum."

Diğer engelli personel Kaymaz da tatbikat sırasında 4. katta çalıştığını söyledi.

Yaşadığı paniği unutamadığını anlatan Kaymaz, "O anda herkes kaçıştı. Ben orada kaldım ama neticede çıktım, çok zorlandım. Tatbikat olduğunu bilmediğim için panik yaşadım. Şimdi çalışmalarımı zemin katta yapıyorum. Kendimi güvende hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Vefa Salman Kaymaz Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title