Haberler

Yan Bakma" Cinayetinde Savcı Mütalaasını Açıkladı

Güncelleme:

Ataköy'de 'yan bakma' kavgasında 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler'i bıçaklayarak öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Ataköy'de 'yan bakma' kavgasında 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler'i bıçaklayarak öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Duruşmada sanıklar, üniversite öğrencisi olduklarını söyleyerek tahliyelerini talep etti.

Ataköy'de 'yan bakma' kavgasında lise son sınıf öğrencisi Ömer Fatih Öztürkler'i öldürdükleri iddiasıyla tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, tutuklu sanıkların "Kasten çocuğa karşı öldürmeye yardım etme" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapislerini istedi.

Bakırköy 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu 5 sanık katılırken taraf avukatları ve yakınları da hazır bulundu. Sanık avukatlarının kovuşturma sürecinin genişletilmesini talep etmesi üzerine mahkeme heyeti, dosyanın esasına etkili olmayacağından talebi reddetti.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanık M. Z.'ın bu güne kadar yakalanamadığı ve kırmızı bültenin de infaz edilemediğini belirterek, yargılamanın sürüncemede kalmaması için Z. hakkındaki davanın ayrılmasını talep ederken, sanıklardan S. Ö., O. B., B. A., K. M. ve R. G.'ın "Kasten çocuğa karşı öldürmeye yardım etme" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar, D. Z.'ın ise "Suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapsini istedi.

Duruşma sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ından gelen avukatın davaya katılma talebinde bulunması üzerine mahkeme heyeti talebi kabul etti.

Sanıklardan R. G., "Suçun işlendiği yer pasajın içidir, ben pasaja girmedim. Kamera kayıtlarında da kırmızı montlu olarak gözükmekteyim. 28 aydır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"Finallerim var, tahliyemi talep ediyorum"

Hukuk fakültesi öğrencisi K. M. sadece B. A.'ı tanıdığını, diğer sanıkları ve maktulü tanımadığını belirterek, "Kavga olduğu için olay yerine gitmedim, sadece B. çarşıya gideceği için ben de ona katıldım, çünkü yemek yiyebilirim düşüncesindeydim, kesinlikle kavgayı ayırmaya da girmedim, öğrenciyim. Mayıs ayının ilk haftası finallerim var, mağdur durumdayım, tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

"Ses üzerine olay yerine gittim"

Suçlamayı kabul etmediğini belirten sanık B. A., "Dershanede K. ile ders çalışırken çağrılmam üzerine çarşıya gittim, kavga olacağını bilmiyordum. Ses üzerine olay yerine gittiğimde saniyeler içinde bu olay meydana geldi, maktulü tanımıyordum, herhangi bir husumetim yoktu. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi. Son savunmalar için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ömer Fatih Öztürkler ile arkadaşları C. A., G. Ö. ve K. F. E.'in, 8 Şubat 2015 günü Ataköy'de bir AVM'ye gittiği, dört arkadaş bir masada yemek yerken, yan masada bir arkadaşıyla oturan M. Z.'ın "Ne bakıyorsunuz" diye sataştığı, Öztürkler ve arkadaşlarının "Sana bakmıyoruz" diye yanıt verdiği, bunun üzerine Z.'ın, gençleri yanlarına çağırarak, "Sizi vururum, döverim, gidin yerinize oturun" diye tehdit ettiği anlatılmıştı. M. Z.'ın bir süre sonra da gençlerin masasının yanından geçerken, "Yemekten sonra dışarıya gelin" demesi üzerine iki grup arasında kavga çıktığının belirtildiği iddianamede M. Z.'ın, Öztürkler'i 5 kez bıçakladığı, Öztürkler'in kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybettiği yer almıştı.

İddianamede M. Z.'ın bıçaklama olayını gerçekleştirdiği, R. G.'ın maktulün kollarını tutarak bıçaklama olayına yardım ettiği gerekçesiyle her ikisi hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, diğer şüpheliler S. Ö., O. B. T., B. A., K. M. için "Kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 20 yıla kadar hapisleri talep edilmişti. D. Z. hakkında da "suçluyu kayırma" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Barış Aydın Bakırköy Ataköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title