Haberler

Yalova'nın En Büyük Mabedi Abdülhamid Han Camii Açıldı

Yalova’nın en büyük camii olan Balabandere Abdülhamid Han Camii ibadete açıldı.

Yalova'nın en büyük camii olan Balabandere Abdülhamid Han Camii ibadete açıldı.

2009 yılında temeli atılan Balaban Balabandere Abdülhamid Han Camii cuma namazıyla açıldı. İsmetpaşa Mahallesi'ndeki caminin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü ile çok sayıda davetli katıldı. Müftü Üskülüplü, "Bu camiye Adbülhamid Han adını verdik. Camimiz Yalova'mızın en büyük camiidir. Bu mabedin yapımında çok kişinin emeği var. Kamu kurumlarının değerli yöneticileri, Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman, hayır severlerimiz ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlimizde nüfusla orantıladığımızda halen cami ihtiyacının olduğunu görürüz. Bazı bölgelerde ise acilen cami yapılması gerekiyor. Bir örnek vermek gerekirse Adnan Menderes Mahallesi'nde bir cami yapılması gerekiyor. Bu mahallemizin nüfusu hızla artıyor, ama maalesef buradaki vatandaşlara cevap verecek kadar cami yok" dedi.

Başkan Salman, "Bu cami yüce dinimize ve güzel Yalova'mıza yakışır bir mabet oldu. Bizde eğer bu caminin yapımına bir nebze olsun destek sağlayabildiysek ne mutlu bize. Ama bu eseri Yalova'ya kazandırmakla işimiz bitmiyor. Müftümüzün de dediği gibi Adnan Menderes Mahallesi'nde de cami ihtiyacı var. Oraya da en kısa zamanda bir cami yaptırmak benim boynumun borcudur" diye konuştu.

Yalova'ya yapılacak her yatırımın altına ellerini koyacaklarını dile getiren Milletvekili Fikri Demirel ise"Yalova'mıza yapılacak her yatırıma destek vereceğiz. Yalova'ya daha bir çok cami kazandıracağız. Bu caminin çok da kolay yapılmadığını her anını takip eden birisi olarak biliyorum. Bu muhteşem camiyi Yalova'ya kazandıran herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu ise caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından caminin yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Törende davetlilere tavuklu pilav da ikram edildi. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kalyoncu Fikri Demirel Vefa Salman Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title