Haberler

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez organize edilen "Yazlık Sinema Günlerinin" ikincisi 26 Temmuz'da başlayacağı bildirildi.

Yalova Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez organize edilen "Yazlık Sinema Günlerinin" ikincisi 26 Temmuz'da başlayacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen ve vatandaştan büyük beğeni alan Yazlık Sinema Günlerinin "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı" filmi ile başlayacak.

Açıklamda, şu ifadelere yer verildi:

"TİGEM Dereağzı'nda yapılacak etkinlik 5 gün sürecek. Filmler 21.00'de başlayacak. Etkinliğe katılmak isteyenler için 20.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndan TİGE"e ücretsiz servis kalkacak. O günün nostaljisinin yaşatılması amacıyla sembolik olarak 1 lira giriş ücreti alınacak. Toplanacak gelir sokak hayvanları için kullanılacak. 26 Temmuz Salı gecesi Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi ile başlayacak etkinlikte diğer akşamlarda şu filmler beyaz perdeye yansıtılacak."

Kardeş Şehirler Parkı açılışı

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yaklaşık 10 dönümlük Kardeş Şehirler Parkı açılışının 15 Temmuz'da yaşanan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

10 dönümlük alanda oluşturulan parkın açılışının 20 Temmuz'da gerçekleştirileceğini hatırlatan Belediye Salman, şunları kaydetti:

"Kardeş şehirler park açılışına davet edildi. 15 Temmuz olayları sonrasında ülkelerin gelişinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle park açılışı da ileri bir tarihe ertelendi. Bu park kardeşlik, dostluk ve barış parkıdır. Yalova'mızın 19 adet kardeş şehri bulunuyor. Kardeşliğimizin simgesi olacak olan bu parkta onları halkımıza tanıtmak istiyoruz. Park içerinde onların ülkelerini sembolize edecek objelere yer vereceğiz. Burada yetişecek zeytin ağacı barışın simgesi olacak. Parkı 20 Temmuz Kardeş Şehirler Gününde açmayı planlamıştık. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik 15 Temmuz girişimi dolayısıyla kardeş şehirlerimizden katılımlar sağlanamadı. Bu nedenle parkın açılışını ileri bir tarihe erteledik."

Salman, Yalova Şehir Mezarlığı ve Paşakent Mezarlığı'nda incelemelerde bulundu.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Şehir Mezarlığı ve Paşakent Mezarlığı'nda incelemelerde bulundu.

Mezarlıklarda eksiklerin tamamlanması ve modernize edilmesi çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Salman, "Şehir Mezarlığı'nda gasilhane ve morg kısmı yenilendi. Paşakent Mezarlığının eksiği olan taziye yeri, ses sistemi, ışıklandırma ve çevre düzenlemeleri de tamamlandı." dedi.

Salman, üzerinde hassasiyetle durulması gereken yerlerin arasında mezarlıkların da yer aldığını belirterek, "Şehir Mezarlığı ve Paşakent Mezarlığını vatandaşlarımıza en işlevsel şekilde hizmet vermesi amacıyla her geçen gün daha da yeniliyoruz. Son olarak merkez mezarlığımızdaki gasilhanemizi yenileyip, Paşakent Mezarlığımızda ise eksik olan ses sisteminin kurulumunu sağlayıp, çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik. Yapmış olan hizmetler nedeniyle vatandaşlarımız beğenilerini iletiyorlar. Yapmış olduğumuz hizmetler şehir dışında örnek gösteriliyor. Bu da bizi mutlu ediyor. " ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Vefa Salman Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title