Haberler

Yalova'da Endüstriyel Kaza Tatbikatı

Yalova Devlet Hastanesi bahçesinde İl Sağlık Müdürlüğü'nün AFAD ve UMKE ile ortaklaşa gerçekleştirdiği endüstriyel kaza tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Yalova Devlet Hastanesi bahçesinde İl Sağlık Müdürlüğü'nün AFAD ve UMKE ile ortaklaşa gerçekleştirdiği endüstriyel kaza tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikat, senaryo gereği kimyasal üretim yapan bir fabrikada kazanın meydana gelmesi sonucu bir işçinin kimyasal maddeye maruz kalmasından çıkılarak başladı. Haberin alınması üzerine belirtilen bölgeye ulaşan ekipler, ilk olarak çevrede güvenlik önlemlerini aldı. Özel kıyafetlerini giyen ekipler, içerisinde kimyasal maddeden etkilenen işçiye yaklaşarak bölgede güvenlik önlemi aldı. AFAD ekipleri yaralı işçiyi kimyasal maddeden arındırdı. Kendileri de özel bir madde ile temizlenen ekipler ardından hastayı UMKE ekiplerine teslim etti. UMKE ekibinin de yaptığı müdahale sonrası hasta 112 ekibine teslim edildi. Hasta, ardından Yalova Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, tatbikat sonrası yaptığı yazılı açıklamada tatbikatta yer alan ekiplere ve personeline teşekkür etti. Daştan, bu tür tatbikatların kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve personellerdeki farkındalığın artırılması için yıl içerisinde devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title