Haberler

Yalova'da 103 Sanıklı Fetö Davası Başladı

Yalova’da 47’si tutuklu 103 FETÖ/PDY sanığının yargılanmasına başlandı.

Yalova'da 47'si tutuklu 103 FETÖ/PDY sanığının yargılanmasına başlandı. 15 gün sürecek olan duruşmanın ilk gününde sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna getirildi. Duruşmanın ilk gününde sanıkların adres tespitleri gerçekleştirildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yönelik operasyonlar kapsamında Yalova'da gözaltına alınan sanıkların yargılanmasına başlandı. Adliye salonunun yetmemesi sebebiyle Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünün toplantı salonu mahkeme salonuna dönüştürülmüştü. 103 sanıklı duruşmada tutuklu olan 47 sanık, Kandıra Cezaevinden Yalova'ya getirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapılacağı alana alınan sanıklar, Jandarma eşliğinde mahkeme salonuna alındı.

Tutuksuz olarak yargılanacak 56 sanık ise duruşmanın başlayacağı salona kendi imkanlarıyla geldi. Enstitü girişinde oluşturulan kontrol noktasından geçen sanıklar ve sanık avukatları kendilerine ayrılan bölümden mahkeme salonuna geçti. Sanık yakınları da mahkemenin başlamasından kısa bir süre önce salona alındı. 2 bölüm halinde oluşturulan salonda sanıklar ve avukatları ile mahkeme heyetinin yer alacağı bir salon ile sanık yakınlarının duruşmayı yapılan kapalı devre yayınla televizyondan izleyecekleri bir diğer salon daha bulunuyor. Sanıklarla avukatları da salonda farklı yerlerde oturtuluyor.

Mahkemenin ilk gününde 103 sanığın kimlik tespitleri gerçekleştiriliyor. Sanıklara haklarında düzenlenen iddianamede bugün okunacak. Yarın ise sanıkların ifadeleri ve savunmalarına geçilecek. Mahkeme 15 gün içerisinde tamamlanacak. Duruşmanın son gününde ise sanıklarla ilgili kararlar açıklanacak. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title