Haberler

Yakup Köselere Adalet Platformu Üyeleri Eylem Yaptı

Güncelleme:

Yakup Köselere Adalet Platformu üyeleri Sultanahmet'te, "Tüm Müslüman Tutsaklara Adalet İstiyoruz" yazılı pankart açarak, tekbir getirdi.

"Yakup Köselere Adalet Platformu" üyeleri Sultanahmet'te eylem yaptı.

Ayasofya Müzesi önünde toplanan platform üyeleri, "Bandırma, Metris şehitlerini anıyoruz. Tüm Müslüman Tuksaklara Adalet İstiyoruz" yazılı pankart açarak, tekbir getirdi.

Bir süre slogan atan grup adına basın açıklaması yapan İpek Fırat, 28 Şubat döneminde birçok Müslümanın, baskı ve şiddet yoluyla hapishanelere doldurduğunu söyleyerek, "Bu Müslümanlar, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği, insanlık dışı ve hiçbir hukuk kaidesine dayanmayan pek çok işkenceye maruz bırakıldı. Bu işkenceler altında delirenler mi olmadı, yüzde 98 felç kalanlar mı olmadı, sakatlananlar mı olmadı, yoksa Yakup Köse, Halil Kantarcı gibi çocukluğu çalınanlar mı olmadı?" diye konuştu.

28 Şubat'tan sonra Bandırma ve Metris cezaevlerinde jandarma tarafından operasyon yapıldığını anlatan Fırat, şöyle devam etti:

"Bu operasyon sırasında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sancar Kartal ve Bandırma Cezaevi'nde Hasan Meriç şehit oldu. Aynı zamanda mahpusların büyük bir bölümü de ciddi yaralar aldı. Oldukça manidar bir şekilde 'Noel Baba' operasyonu adı verilen bu operasyonların ardından, yıllar sonra özgürlüğe kavuşmuş olan bu Müslüman tutsaklara, 'askere karşı isyan' ve "yangın çıkarma' suçlarından dava açıldı. ve kendi açtıkları dava sonucunda Yakup Köse'nin de aralarında bulunduğu 32 Müslümana 7 ile 11 yıl arasında değişen, toplamda 236 yılı bulan cezalar verildi. ve yine oldukça manidar bir şekilde bu ceza, 25 Aralık 2013'te Noel'in ilk gününde onandı."

Fırat, "hukuksuz" diye tanımladığı cezalara son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Gruptakilerden Furkan Öztop da Yakup Köse'nin "Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat" isimli kitabından bir bölümü okudu.

Açıklamanın ardından, Vezneciler'e yürüyen gruptakiler burada eylemi sonlandırdı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sultanahmet Yakup Köse 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title