Haberler

Yakup Köselere Adalet Platformu" Üyeleri Eylem Yaptı

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan "Yakup Köselere Adalet Platformu" üyeleri eylem yaptı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan "Yakup Köselere Adalet Platformu" üyeleri eylem yaptı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, Bandırma Cezaevi'nde 2000 yılında isyan çıkardığı gerekçesiyle aralarında Yakup Köse'nin de bulunduğu 29 sanığa verilen hapis cezalarını onamasını protesto için adliye önünde biraraya gelen platform üyeleri, çeşitli sloganlar attı.

"Adalet Öldü" yazılı siyah tabut taşıyan gruptakiler, "28 Şubat Devam Ediyor!" ve "Yakup Köse ve 28 Şubat Mağdurlarına Adalet!" yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan Muhammed Özeren, Yakup Köse'nin, 28 Şubat döneminde katıldığı bir miting nedeniyle tutuklandığını söyledi.

Özeren, Köse ve arkadaşlarına verilen cezanın iptal edilmesini talep ettiklerini belirterek, "Yargıyı kınıyor ve ileride utanacağı icraatlardan bir an önce vazgeçmesini istiyoruz. Hukuk devleti olmanın gereğine icabet bekliyoruz" diye konuştu.

Açıklama sonrasında gruptakiler, "Adalet Öldü" yazılı siyah tabutu omuzlayıp tekbirler getirerek adliyenin önündeki meydana bıraktı.

Davanın geçmişi

Bandırma Cezaevi'nde 5 Ocak 2000'de silahlı ve topluca cezaevinde isyana kalkıştıkları gerekçesiyle sanıklar Özcan Gümüşoluk, Ayhan Sönmez, Salih Tatlı, Salih Bilen, Bünyamin Demir, Yılmaz Dalyan, Okan Gültekin, İsmail Uysal, Haruni Reşit Akkoyunlu, Osman Nuri Çolaklı, Muhammet Emre Aslan, Tayyar Tercan, Ercan Bucak, Cihat Özbolat, Halil Kantarcı, Mustafa Ayyıldız, Aydın Alkan, Sait Dursun Deliktaş, Yakup Köse, Murat Küçük, Bünyamin Eser, Müttalip Sanır, Kadir Karamustafa, Umut Demir, Fevzi İşalmaz, Mustafa Tanrıkulu, Ali Acar, İbrahim Taştan ve Bayram Taştan hakkında dava açılmıştı.

Bandırma 2. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıkları, 5 yıl ile 11 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırmış ve kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 14 yaşındayken İBDA-C terör örgütü üyesi olarak bombalama eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ve "anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçundan hüküm giyen Yakup Köse'nin de aralarında bulunduğu sanıklara verilen cezaları onamıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Adliyesi Yakup Köse Yargıtay Çağlayan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title