Haberler

Yakınlarının Özlemiyle Yaşıyorlar

Suriye'nin birçok bölgesinde süren çatışma ve hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin acılarının yanı sıra yakınlarından haber alamayanların acısı ve özlemi de yürek burkuyor.

CEM GENCO - Suriye'nin birçok bölgesinde süren çatışma ve hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin acılarının yanı sıra yakınlarından haber alamayanların acısı ve özlemi de yürek burkuyor.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen bazı Suriyeli aileler, yakınlarından güzel bir haber alabilmenin umuduyla bekliyor.

4 çocuk annesi Rece Hamet (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin bir yıldır kayıp olduğunu, kızını ise varil bombalarına kurban verdiğini söyledi.

Ülkelerinde tutunacak dalları kalmadığı için Reyhanlı'ya geldiklerini anlatan Hamet, "Savaş sürmesine rağmen yaşadığımız topraklarımızda kalmak istedik. Humus'da eşim evden çıktıktan sonra bir yıl geçmesine karşın ondan bir iz bulamadık." dedi.

Eşinin hayatta olup olmadığıyla ilgili bilgiye sahip olmadıklarını anlatan Hamet, "Aynı dönem içinde kızımı da varil bombalarına kurban verdim. Şimdi geride kalan çocuklarımla burada hayata tutunmaya çalışıyoruz. Geçimimizi hayırseverlerin desteğiyle karşılıyoruz." diye konuştu.

3 yıldır eşim kayıp

50 yaşındaki 3 çocuk annesi Suriyeli Emine Casim ise eşi kaybolduktan sonra hayatlarının altüst olduğunu söyledi.

Eşinin evden çarşıya alışveriş için gittiğini aktaran Casim, "O günden sonra bir daha ona ulaşamadık. Aramadığımız yer kalamadı. Bir gün olsun irtibata geçemedik. Hayatından endişe ediyorum. Geride kalan eşyaları ve çocuklarımla avunmaya çalışıyorum." dedi.

Hayatını çocuklarının geleceğine adadığını ifade eden Casim, İdlib kentinden 1 yıl önce Reyhanlı'ya gelerek hayatlarını zor da olsa sürdürdüklerini aktardı.

Reyhanlı'ya 3 yıl önce gelen Hade Baker (28) de eşinden 1 yıldır haber alamadığını anlattı.

5 çocuğu ve kendisinin Reyhanlı'ya geldiğini eşinin ise Suriye'de kaldığını aktaran Baker, "İlk zamanlar iletişim kurma şansımız oluyordu. Ancak son bir yıldır nerede ne yapıyor bilmiyoruz. Onun olmaması bizleri çok etkiliyor. Canımdan bir parça orada kaldı. Onu çok özledim." şeklinde konuştu.

Sığındığı topraklarda evlatlarının geleceği için çırpınacağını belirten Baker, eşinden gelecek güzel bir haberi beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title