Haberler

Yakın Tarihteki Kupa Faciaları

Güncelleme:

Eski adıyla Federasyon Kupası, şimdi adıyla Türkiye Kupası'nın tarihi, eleminasyon sisteminin doğal sonucu olarak bir çok sürprize ev sahipliği yaptı.

Her sezon olduğu gibi bu sezon da büyük heyecana sahne olan Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. Tur'a gelirken, yaşanan sürpriz sonuçlar gündeme damgasını vurdu.

2 BÜYÜK ELENDİ

Galatasaray'ın Gaziantep Büyükşehir Belediye spor'u penaltılarla geçmesi, Trabzon spor'un Balıkesir spor'a 3-1 mağlup olması ve son olarak dün akşam oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin PTT 1. Lig'in dibine demir atmış Fethiye spor'a 2-1 ile boyun eğmesi akıllara yakın tarihte yaşanan kupa facialarını getiriyor.

BEŞİKTAŞ'A AMATÖR ÇELME

1964-1965 sezonunda, Türk futbolunun bir ilki yaşadığı görülüyor. Türkiye Amatör Kulüpler Şampiyonu olarak kupada mücadele etme şansı bulan Trabzon İdmanocağı, Beşiktaş ile karşı karşıya gelmişti. Trabzon'da oynanan mücadele 0-0 biterken, Beşiktaş kendi evinde rakibine 1-0 mağlup olmuş ve kupaya veda etmişti.

2 YAŞINDAKİ SAMSUNSPOR

1966-1967 sezonu Federasyon Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile Samsun spor eşleşmişti. Kurulalı henüz 2 yıl olan Samsun spor, kendi evinde oynadığı ilk maçı 2-1 kazanmayı başarmıştı. İstanbul'da oynanan rövanş karşılaşmasında ise, Karadeniz ekibi katı bir defans futbolu sergilemiş ve güçlü rakibini kupada saf dışı bırakmıştı.

LÜLEBURGAZSPOR EFSANESİ

Yaptığı sürprizlerle kupa tarihine ismini altın harflerle yazdıran bir diğer takım ise Lüleburgazspor. 1979-1980 sezonunda 2. Lig'de yer alan Lüleburgaz spor, kupada önce Beşiktaş ile eşleşti. Kırklareli'ndeki ilk maç 0-0 sona ermişti. İstanbul'daki mücadelede Beşiktaş'ın rahat bir galibiyet alarak turu geçmesi bekleniyordu. Ancak Lüleburgaz spor tarihi bir sürprize imza atarak İstanbul'da Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Ardından Fenerbahçe ile eşleşen Kırklareli temsilcisi ilk maçı yine kendi evinde oynamış ve karşılaşma Beşiktaş mücadelesinde olduğu gibi golsüz berabere tamamlanmıştı. Herkes bu kez sürpriz olmayacağını düşünürken, Lüleburgaz spor deplasmanda sarı-lacivertlilerle 1-1 berabere kalmış ve deplasmanda atılan golün avantajıyla kupada yoluna devam etmişti.

ANKARAGÜCÜ'NDEN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ

Lüleburgaz spor gibi 2. Lig'de mücadele eden Ankaragücü, 1980-1981 sezonunda aynı sürprizleri yaşatmayı başaracaktı. Çeyrek finalde Beşiktaş ile eşleşen sarı-lacivertli takım, İstanbul'da 2-0 kaybettiği maçın rövanşında rakibini 3-0 mağlup ederek yarı finalde Fenerbahçe'nin rakibi olmayı başarmıştı. Yarı finalde de unutulmayacak bir sürprize imza atan Ankaragücü, Fenerbahçe'yi elemiş ve o sezon kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. Ankaragücü'nün bu başarısıyla kupayı ilk kez bir 2. Lig takımı kazanmış oldu.

DEPLASMANDA ATILAN GOL İLE

1983-1984 sezonunda yine bir 2. Lig temsilcisi Karşıyaka, çeyrek finalde Galatasaray ile eşleşmişti. Deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-1 kaybeden Karşıyaka, İzmir'de oynanan rövanş karşılaşmasını 1-0 kazanmış ve deplasmanda atılan gol avantajıyla Galatasaray'ı eleyerek adını yarı finale yazdırmıştı.

PENDİK FACİASI

Yakın tarihin kupa facialarının akıllarda en çok yer edenlerinden bir diğeri de, 1999-2000 sezonundaki Pendikspor-Fenerbahçe eşleşmesi. Kendi evinde Fenerbahçe ile karşılaşan 2. Lig temsilcisi, rakibini 2-1'lik skorla geçmeyi başarmış ve spor gündemine bomba gibi düşmüştü.

ERKEN VEDA

Fenerbahçe'nin Pendikspor'a elendiği 1999-2000 sezonunda, bir diğer dev Beşiktaş yine 2. Lig'de mücadele eden Çanakkale Dardanelspor'a elenmişti. Siyah-beyazlılar o sezon, deplasmanda oynadıkları karşılaşmada 1-0 mağlup olarak Fenerbahçe ile beraber kupaya erken veda etmişti.

ERZURUM'DA KAR FACİASI

2001-2002 sezonuna gelindiğinde Galatasaray, Erzurumspor'a konuk oluyordu. Karla kaplı, zorlu bir zeminde oynanan mücadelenin 90 dakikası golsüz beraberlikle sona ermiş ve maç uzatmalara gitmişti. Erzurumspor uzatmalarda bulduğu altın golle galibiyete uzanan taraf olmuş, Galatasaray ise tarihine bir kupa faciası daha eklemişti.

1 KİŞİ EKSİK, 1-0 MAĞLUP

Fenerbahçe 2002-2003 sezonunda alt lig temsilcisi Konyaspor ile eşleşmişti. Sarı-lacivertlilerde Mustafa Doğan henüz maçın başında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı. 90 dakika boyunca 10 kişi ile mücadele eden Fenerbahçe, 2. Lig temsilcisi önünde 1-0'lık mağlubiyetten kurtulamamıştı.

KARTAL'DAN BAŞKA BİR ERKEN VEDA

Son yıllara gelindiğinde 2011-2012 sezonunda Beşiktaş'ın, Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Boluspor'a elenmesi bir diğer kupa faciası olarak tarihe kazındı. Kupa'nın 4. Turu'nda Bolu'da oynanan karşılaşmada 1-0'lık sonuçla gülen taraf Bolspor olmuştu. Kupa'ya iddialı bir başlangıç yapan Beşiktaş bu sonuçla elenirken, Boluspor yoluna devam eden takım olmuştu.

1461 TRABZON FIRTINASI

Geçen sezon Fatih Terim'in çalıştırdığı Galatasaray kupada 1461 Trabzon ile eşleşti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede, 1461 Trabzon'un oynadığı futbol ve aldığı 2-1'lik galibiyet spor kamuoyunun takdirini kazanmıştı. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla kupaya erken veda eden taraf oldu.

Türkiye Kupası'nda alt liglerde mücadele eden takımların sürpriz geleneği bu sezon da bozulmadı. Salı günü oynanan karşılaşmada Galatasaray, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u penaltılarla zor da olsa geçti. Trabzonspor, Balıkesirspor'a 3-1 mağlup olarak kupaya veda ederken, Fenerbahçe de dün akşam oynanan karşılaşmada Fethiyespor'a 2-1 yenilerek kupanın dışında kalan takım oldu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kupası Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title