Haberler

Yahudi Yerleşimcilerin Cami ve Kilise Kundaklaması

Kudüs ve Ramallah'taki AB ülkelerinin diplomatik misyonları, Rum Ortodoks Kilisesi'ne ait okul ile el-Huda Camisi'ne düzenlenen saldırıları kınadı.

Kudüs ve Ramallah'taki AB ülkelerinin diplomatik misyonları, Rum Ortodoks Kilisesi'ne ait okul ile el-Huda Camisi'ne düzenlenen saldırıları kınadı.

Diplomatik misyonlardan yapılan ortak yazılı açıklamada, "Dini saikle işlenen nefret suçları ile herhangi bir tarafın yapacağı kışkırtmalar, olumsuz ve istikrarsız ortamın oluşmasını tetikleyecektir" denildi.

Rum Ortodoks Kilisesi'ne ait okul ile Huda Camisi'nin ateşe verilmesinin kınandığı açıklamada, saldırıların acilen detaylı bir şekilde araştırılarak, suçluların adalete teslim edilmesi çağrısında bulunuldu.

Kudüs'teki Rum Ortodoks Kilisesi okuluna dün sabah saldırı düzenlenmişti. Okulun banyolarını ateşe veren saldırganlar, duvarlara "Hristiyanlık karşıtı" grafitiler çizmişti. Önceki gün de Beytullahim'in el-Ceba köyündeki el-Huda Camisi, Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanmış, hasara yol açan yangın bölge sakinlerince söndürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Ramallah Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title