Haberler

Yahşi? de Festival Coşkusu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Ortakent-Yahşi Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne katılacak tüm grupların beldeye gelmesinin ardından kortej yürüyüşü yapıldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Ortakent-Yahşi Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne katılacak tüm grupların beldeye gelmesinin ardından kortej yürüyüşü yapıldı. Belde sakinleri festivale büyük ilgi gösterdi.

Bodrum İlçesi'ne bağlı Ortakent-Yahşi Beldesi'nde belediye, Sunu Sahne ve Turkuaz Tur'un işbirliğiyle düzenlenen ve 6. Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne katılan grupların tümünün beldeye gelmesiyle kortej yürüyüşü gerçekleşti. Cumhuriyet Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yapıldı. Festival yürüyüşüne katılan Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Onur Şahbaz, eşi Gül ve oğlu Mustafa Ege Şahbaz ile birlikte korteje katıldı. Davul, zurna eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte, festival grupları hep birlikte dans etti. Cumhuriyet Meydanı'nda, festivale katılan Bulgaristan, Polonya, Hollanda, Endonezya, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'den olmak üzere toplam 11 grup kısa tanıtım gösterileri sahneledi. Kortej yürüyüşüne belde sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Başkan Şahbaz, 'Çok zor bir festivalin altıncısını gerçekleştirmek, devamlılığı sağlayabilmek önem taşıyor. 7 ülkeden 11 halk dansları grubu bu yıl bizlerle birlikte dans edecek. Dünyanın bir çok yanından ekipler bu festivale katılmaya başladı. Dünyanın en çok barışa ihtiyaç duyduğu bir zamanda, konuk ülkelerimiz, ülkelerinden bize barış ve sevgi getirdiö dedi.

Uluslararası Halk Dansları Festivale katılan gruplar bugün, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ve ilçe merkezini gezecek. Festival çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title