Haberler

Haftasonu Karadeniz ve Doğu Anadolu Yağışlı Geçecek

Güncelleme:

Yağışların haftasonu Rize, Artvin, Trabzon'un doğu çevreleri, Çorum ve Tokat'ın kuzey kesimlerini etkisi altına alması bekleniyor.

Yağışlar Rize, Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçeleri, Trabzon'un doğu çevreleri ve öğle saatlerinden sonra Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin ile Çorum ve Tokat'ın kuzey kesimlerinde etkili olacak Yağışlar Rize, Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçeleri, Trabzon'un doğu çevreleri ve öğle saatlerinden sonra Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin ile Çorum ve Tokat'ın kuzey kesimlerinde etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğusu ile zamanla Trakya kesiminin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçeleri, Trabzon'un doğu çevreleri ve öğle saatlerinden sonra Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin ile Çorum ve Tokat'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuvvetlice esecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (31)

ANKARA: Az bulutlu. (30)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (34)

ADANA: Az bulutlu. (34)

ANTALYA: Az bulutlu. (38)

SAMSUN: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)

VAN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (28)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)

DİYARBAKIR: Açık. (39)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla Trakya kesiminin parçalı, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusu yer yer parçalı bulutlu.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu, Rize, Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçeleri, Trabzon'un doğu çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Artvin ve Amasya ile Tokat ve Çorum'un kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusunun parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık geçecek.

(HM/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Trabzon Artvin Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title