Haberler

Yağcılar Cumhurbaşkanı Thaçi'yle Kosovalı Türk Toplumu Daha İyi Bir Dönem Bekliyor

Dha DIŞ HABER- Yağcılar Cumhurbaşkanı Thaçi'yle Kosovalı Türk toplumu daha iyi bir dönem bekliyor Enis TabakPrizren, 27 Şubat, (DHA)- Kosova'da dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Haşim Taçi'nin kazanmasının ardından, Thaçi'nin cumhurbaşkanı seçilmesi yönünde oy kullan Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, 'Kosova cumhurbaşkanının seçilmesinin Kosova siyasi istikrarı açısından önemlidir' dedi.

Dha DIŞ HABER- Yağcılar Cumhurbaşkanı Thaçi'yle Kosovalı Türk toplumu daha iyi bir dönem bekliyor

Enis TabakPrizren, 27 Şubat, (DHA)-

Kosova'da dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Haşim Taçi'nin kazanmasının ardından, Thaçi'nin cumhurbaşkanı seçilmesi yönünde oy kullan Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, 'Kosova cumhurbaşkanının seçilmesinin Kosova siyasi istikrarı açısından önemlidir' dedi.

Kosova Meclisi'nin olağan genel kurul toplantısında yapılan oylamanın 3'üncü turunda 71 oyla Kosova'nın 3'üncü cumhurbaşkanı seçilen Haşim Thaçi'nin cumhurbaşkanı olarak seçilmesini DHA'ya değerlendiren Yağcılar şunları kaydetti

'Yeni cumhurbaşkanının seçilmesinin ardından KDTP olarak her zaman Kosova'nın kalkınması, gelişmesi, güçlü olması ve istikrarlı bir ortamın olması için desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kosova Türk toplumunun yegane partisi olarak milletvekillerimizle birlikte oylarımızı Haşim Thaçi'den yana kullanarak destek verdik ve her zaman da desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz. Uzun yıllar Haşim Thaçi'nin başında bulunduğu partiyle koalisyon ortağı olarak hükümette yer aldık ve birlikte uzun yıllar çalışma fırsatı bulduk. Kosova'nın kalkınması için destekte bulunduk. Siyasi backgroundu olan bir siyasetçi olarak Kosova'nın hem geçmişiyle ilgili hem de uzun yıllardır siyasetin içerisinde olan bir kişi olarak yeni cumhurbaşkanımız Kosova'nın gelişmesinde kalkınmasında ve uluslararası platformda yeni bir ivme verecektir. Diğer taraftan da önceki cumhurbaşkanlara nazaran inanıyoruz ki topluluklara da ayrı bir önem verecektir. Yaptığımız görüşmelerde biz bunları kendisinden duyduk ve bu destekleri gerçekleştireceğine inanıyoruz. Bunla ilgili her hangi bir tereddütümüz yok zaten çünkü uzun yıllar birlikte koalisyon hükümetinde yer aldık ve topluluklara olan desteğini biliyorum. Dolayısıyla Kosova'yı ve Kosovalı Türk toplumunu daha iyi bir dönemin beklediğini söyleyebilirim'

Cumhurbaşkanı Thaçi'nin danışmanlarından topluluklara danışman olarak atanacak

Thaçi'nin cumhurbaşkanı seçilmesinden birkaç gün önce KDTP milletvekilleriyle bir araya geldiğinde, kendisine destek vermeleri halinde cumhurbaşkanı seçilirse, Kosova'daki topluluklara bir danışman vereceği vaadinin sorulması üzerine Yağcılar, bunun doğru olduğunu söyledi. Yağcılar 'Elbette beklentilerimiz var. Türk toplumu olarak hükümetin önemli görevlerinde yer almaya hazırız. Topluluklar olarak cumhurbaşkanı danışmanlığı görevine kimiz seçileceği henüz erken. Ama gerçekleşecek olan projelerde her zaman varolmayı istediğimizi söyleyebilirim. Biz topluluklar olarak projelerimizin desteklenmesini bekliyoruz.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahir Yağcılar Haşim Taçi Kosova Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title